- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Modrić i Hrvati ljuti: „Ubio nas je nepostojeći penal“

© AP Photo / Frank AugsteinArgentina – Hrvatska
Argentina – Hrvatska - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2022
Pratite nas
Fudbaleri Hrvatske nisu uspeli da se po drugi put uzastupno plasiraju u finale Svetskog prvenstva, sprečila ih Argentina, a sve je počelo golom Lionela Mesija sa bele tačke. Posle poraza, Luka Modrić je čestitao protivniku, ali je kao i njegov saigrač Lovro Majer istakao da je Hrvatska oštećena za penal.
Trudili su se Hrvati da čuvaju loptu, a Ivan Perišić imao je dobru priliku u 31. minutu kada je šutirao daleko ispod očekivanja. Tri minuta kasnije stigla je kazna.Hulijen Alvares je uspeo da se probije kroz odbranu Hrvatske nakon što su Argentinci ukrali loptu, a potom ga je u kaznenom prostoru oborio Dominik Livaković.
Sudija je odmah svirao penal, a Lionel Mesi je snažno i prezizno šutirao sa bele tačke, doneo je Argentini velikih 1:0, a ujedno i samopouzdanja koje je kasnije donelo ubedljivu pobedu od 3:0.
Luka Modrić, kapiten reprezentacije Hrvatske, istakao je da smatra da sudija nije trebalo da svira penal jer je tome prethodio korner.
„Po mom mišljenju, taj prvi gol, nije bio jedanaesterac. Morao je prvo da bude korner za nas, nakon toga sudi nepostojeći jedanaesterac, to se nikada ne sudi na ovakvim utakmicama. Mislim da smo do tada kontrolisali stvar, falilo nam je volje da budemo opasniji. Nisu nam stvarali probleme do penala. To me malo žalosti. Dođe onda taj gol gde su imali sreće. Bilo je teško posle igrati. To je to“, rekao je Modrić.
Proslavljeni hrvatski fudbaler čestitao je protivniku i poželeo Mesiju da sa Argentinom osvoji Svetsko prvenstvo.
„Nadam se da će Leo Mesi osvojiti Svetsko prvenstvo. On je najbolji igrač u istoriji i to je zaslužio“, istakao je Modrić.
Lovro Majer takođe je istakao da je Hrvatsku „ubio“ penal koji prema njegovom mišljenju nije trebalo da bude dosuđen.
„Ubio nas je jedanaesterac, a potom i brzi drugi pogodak. Teško je posle toga vratiti se u igru protiv tako kvalitetne i iskusne reprezentacije kao što je Argentina“, rekao je Majer.
Hrvatski fudbaler smatra kao i Modrić da je penalu trebalo da prethodi korner.
„Glupo je sada komentarisati i žaliti se, ali mislimo da je trebalo da bude korner pre prvog gola i penala. Takođe, nisam siguran da je bio jedanaesterac. Moramo da čestitamo Argentini, zasluženo su nas pobedili. Bilo je 3:0, tu nema šta da se doda“, zaključio je Majer.
Hrvatskoj preostaje borba za treće mesto, utakmica se igra u subotu od 16 časova, a protivnika će saznati posle drugog polufinala između Francuske i Maroka.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Lionel Mesi  - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2022
Katar 2022
Mesi utabao mesto u istoriji – ostavio iza sebe i Maradonu i Batistutu
 Koncert  Riblje čorbe na stadionu Tašmajdan - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2022
Katar 2022
„Sprečio je Mesi da se čudo desi“ – Bora Čorba za Sputnjik o pobedi Argentine nad Hrvatskom
Hulijan Alvares i Lionel Mesi - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2022
Katar 2022
Magični Mesi i snalažljivi Alvares porazili Hrvate i odveli Argentinu u finale Mundijala!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala