- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Hrvatska se ne miri sa porazom: „Neka nam jave nova pravila“

© AP Photo / Martin MeissnerZlatko Dalić
Zlatko Dalić - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2022
Pratite nas
Posle poraza od Argentine u polufinalu Svetskog prvenstva, Zlatko Dalić, selektor reprezentacije Hrvatske, bio je ljut zbog sudijske odluke da se sudi penal zbog sudara Dominika Livakovića i Hulijana Alvaresa. Kao i Luka Modrić i Lovro Majer, Dalić podvlači da penala nije bilo, dok smatra da je bilo kornera koji Danijel Orsata nije svirao.
Argentina je pobedu nad Hrvatskom (3:0) načela u 34. minutu golom Lionela Mesija sa bele tačke, a upravo taj penal bio je glavna tema posle polufinala.
Hrvatski fudbaleri kao i selektor Zlatko Dalić nisu mogli da sakriju bes zbog odluke Orsate, a posebno su ljuti jer im Italijan nije prethodno svirao korner.
„Igrali smo dobro pola sata, nismo bili konkretni. Primili smo posle toga sumnjiv gol. Nije nam svirao korner, nastavila se akcija. Šta je Livaković trebalo da uradi, da mu se skloni s puta?“, upitao je Dalić.
Selektor hrvatskog tima veruje da je Mesijev gol bio presudan za nastavak utakmice.

„Taj gol odveo je meč u jednu stranu. Nismo bili opasni i konkretni, ali je utakmica išla kako mi hoćemo. Onda nema kornera za nas, kontra, igrač udara Livakovića. Jel su to neka nova pravila? Da li je trebalo da se skloni. Ako su to nova pravila, neka nam jave“, ljut je bio Dalić.

Hrvatska je potom primila dva gola, mrežu je oba puta zatresao Hulijan Alvares.
Jedan deo hrvatske reprezentacije odigrao je svoj poslednji Mundijal u karijeri, a Dalić ističe da je ovo „zlatna generacija“.
„Možda jeste kraj na Mundijalima, njih nekoliko je u takvim godinama da je teško očekivati da će igrati 2026. godine. Ovo je zlatna generacija i polako će završiti karijeru na Evropskom prvenstvu 2024. godine, imamo i finale Lige nacija, bilo bi sjajno da tačku stavimo osvajanjem bronze. Što se mene tiče nastaviću da radim, imam ugovor do Evropskog prvenstva 2024. godine, imamo kvalifikacije za EP, a to je moj cilj, da odvedem Hrvatsku na to takmičenje“, zaključio je Dalić.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2022
Katar 2022
Novak se javio sa čestitkom za Hrvate i Mesija
Argentina – Hrvatska - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2022
Katar 2022
Modrić i Hrvati ljuti: „Ubio nas je nepostojeći penal“
Lionel Mesi  - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2022
Katar 2022
Mesi utabao mesto u istoriji – ostavio iza sebe i Maradonu i Batistutu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala