- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Heroji Argentine udarili na sudiju: Nije dorastao zadatku!

© AP Photo / Manu FernandezLeo Mesi i Argentina
Leo Mesi i Argentina - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2022
Pratite nas
Heroj Argentine golman Emilijano Martinez nije štedeo glavnog sudiju Antonija Mateu Lahoza, koji je, prema njegovim rečima, obezbedio Holanđanima da se izbore za produžetke, a sličnog mišljenja je i prva zvezda Lionel Mesi.
Arg entina je vodila rezultatom 2:0, ali su u periodu od 83. do 101. minuta Holanđani uspeli da se vrate u život i dođu do produžetka preko dvostrukog strelca i rezerviste Vuta Veghorsta.
Nije se dopalo „gaučosima“ što je glavni sudija produžio četvrtfinalni duel na Mundijalu čak 10 minuta, a igralo se 12!
„Kontrolisali smo utakmicu od početka. Imali smo prednost 2:0, a posle gola koji smo primili, sudija im je pružio šansu. Dao im je deset minuta bez razloga, dosudio im je dva-tri slobodna udarca u blizini šesnaesterca. Iz poslednjeg su postigli gol. Sudija je bio neupotrebljiv. Slušao sam i Van Gala koji je rekao da će pobediti ako izbore penala, ali mislim da mu je bolje da drži usta zatvorena“, istakao je heroj ARgentine i čovek koji je odbranio dva penala u penal-seriji Emilijano Martinez.
Španski arbitar dosudio je 48 prekršaja i čak 17 žutih kartona, računajući regularnih 90 minuta, produžetke i penale.
Zbog takvog epiloga Antonio Lahoz nije bio pošteđen ni od strane Lionela Mesija, iako je komentarisanje sudija i suđenja od strane aktera, strogo zabranjeno.
„Mislim da FIFA za ovakvu vrstu utakmica ne može da koristi takvog sudiju jer prosto nije dorastao zadatku", krako i jasno poručio je Mesi.
Ipak, Argentinci na kraju nemaju za čim da žale, jer su imali sreće posle drame kroz koju su prošli i domogli su se polufinala Mundijala, gde će za rivala imati selekciju Hrvatske koja je poslala kući favorizovani Brazil.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2022
Katar 2022
Tragedija na Mundijalu: Preminuo američki novinar tokom penal serije
Lionel Mesi - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2022
Katar 2022
Mesi „proključao“ i vređao rivala dok je davao izjavu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala