- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Tragedija na Mundijalu: Preminuo američki novinar tokom penal serije

CC0 / / Fudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2022
Pratite nas
Poznati američki novinar Grant Val (48) preminuo je tokom četvrtfinalne utakmice Svetskog prvenstva u Kataru između Argentine i Holandije u trenucima kada su izvođeni penali.
Prema pisanju Dejli mejla, Val koji je izveštavao za CBS sports i NBC news, bio je zdrav, ali mu je tokom pomenute utakmice pozlilo i kolabirao je, posle čega je i preminuo.
Njegov agent Tim Skanal, javio je Njujork Tajmsu da je u petak uveče Grant Val doživeo veliki stres i da je preminuo.
Prema rečima onih koji su se našli u blizini poznatog američkog novinara, on se samo u jednom trenutku "povukao" na svoje sedište dok je pratio dešavanja sa utakice Argentina - Holandija na Luizal stadionu. Hitna pomoć je stigla brzo, ali su, nažalost, na licu mesta mogli samo da konstatuju smrt.
Kako je navedeno u saopštenju Fudbalskog saveza Sjedinjenih Američkih Država, Grant je izveštavao sa utakmice četvrtfinala, a uzrok smrti još nije poznat.
„Kompletna američka fudbalska porodica slomljena je nakon saznanja da smo izgubili Granta Vala. Zahvaljujemo Grantu na njegovoj ogromnoj predanosti i uticaju na našu igru. Njegovo pisanje i priče koje je ispričao nastaviće da žive!“, navedeno je u saopštenju.
Inače, Val se u ponedeljak putem društvenih mreža oglasio i poručio da mu nije dobro. Da je pretrpeo veliki stres na Mundijalu, posebno posle eliminacije SAD zbog čega je otišao da poseti doktora jer ga je nešto stezalo u grudima.
„Telo mi je popustilo, veliki stres i mnogo napora to mogu da urade. POslednjih desetak dana je utisak meč SAD i Holandije. Osećam veliki pritisak i nelagodnost u grudima u poslednje vreme. Posetio sam lekara, testirali su me i rekli na nemam Kovid-19, i da je verovatno u pitanju bronhitis. Dobio sam antibiotike i sirup i osećam se malo bolje. Ipak, još nisam sasvim dobro“, glasila je objava Granta Vala.
Oglasio se i njegov rođeni brat, Erik Val, koji smatra da je Grant, koji je javnosti između ostalog bio poznat i kao borac za LGBT prava, ubijen.
„Ja sam razlog zbog kojeg je nosio majicu sa LGBT zastavom na Svetskom prvenstvu. Ja sam njegov brat i ja sam gej. Ne verujem da je moj brat tek tako preminuo, verujem da je ubijen“, rekao je Erik Val.
Lionel Mesi - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2022
Katar 2022
Mesi „proključao“ i vređao rivala dok je davao izjavu
Brazil - Hrvatska - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2022
Katar 2022
Igračka – plačka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala