- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Mesi „proključao“ i vređao rivala dok je davao izjavu

© AP Photo / Ariel SchalitLionel Mesi
Lionel Mesi - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2022
Pratite nas
Leo Mesi nije mogao da sakrije emocije posle svega kroz šta je njegova Argentina prošla kako bi se domogla polufinala Mundijala u Kataru. Posle eliminacije Holandije zahvaljujući penal-ruletu, desetka „gaučosa“ davala je izjavu, ali je tom prilikom izvređala jednog od rivala, dok je novinar bezuspešno pokušavao da smiri situaciju.
Novinar koji se našao na terenu uzeo je izjavu od Mesija dok je glava bila "vruća", a u tom trenutku je, navodno dvostruki strelac za Holandiju Vut Veghorst želeo da razmeni po koju rečenicu sa argentinskim superstarom dok su kamere bile upaljene.
Mesi nije mario za to, već mu je poručio da je buda*a i da produži dalje, odmahujući pritom rukom.
Jasno je da je Mesija stigla bujica emocija zbog svega što se dogodilo na samom terenu, gde je u više navrata pretilo da situacija eskalira, a bilo je čak i fizičkih sukoba.
Španski sudija Antonio Mateu Lahoz jedva je priveo meč kraju, a dosudio je gotovo 50 prekršaja ukupno i podelio rekordnih 17 kartona na jednom meču SP. Produžio je meč 10 minuta, da bi Holandija u 101. minutu preko rezerviste Vuta Veghorsta stigla do izjednačenja 2:2.
Argentina je prethodno vodila 2:0, ali je Veghorst golovima u 83. i 101. minutu uspeo da obezbedi Holanđanima produžetak, kasnije i penale.
Ipak, više znanja i sreće u penal-lutriji imala je Argentina koja će u polufinalu igrati protiv Hrvatske, koja je takođe posle boljeg izvođenja jedanaesteraca eliminiala glavnog favorita Brazil.
U subotu su ne programu preostala dva četvrtfinala u kojima se sastaju Portugalija i Maroko (16), dok je večernji termin rezervisan za spektakl i dvoboj Francuske i Engleske (20).
Argentina - Holandija - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2022
Katar 2022
Mesijeva klasa i Emijeve čarolije za polufinale Mundijala posle penala
Brazil - Hrvatska - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2022
Katar 2022
Igračka – plačka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala