- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Španac je oborio neslavan rekord i ispisao istoriju Mundijala

© AP Photo / Jorge SaenzAntonio Mateu Lahoz
Antonio Mateu Lahoz - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2022
Pratite nas
Španski sudija Antonio Mateu Lahoz ušao je u istoriju fudbala jer je na utakmici četvrtfinala Svetskog prvenstva u Kataru u duelu Argentine i Holandije podelio čak 17 žutih kartona! Čak 15 kartona dobili su fudbaleri dve selekcije, a po jedan treneri.
Pravi rat na terenu vodili su Argentinci i Holanđani, što i ne čudi s obzirom na veliki ulog, koji je bio plasman u polufinale Mundijala.
Iako je prvi karton Španac Lahoz dodelio tek u samom finišu, odnosno u 43. minutu kada je javno opomenut štoper Holandije i Ajaksa Timber, do kraja susreta glavni arbitar imao je pune ruke posla.
Čak 48 puta je prekidao utakmicu zbog grube igre, dešavalo se neretko i da fudbaleri dve selekcije završe u klinču, pa je Lahoz morao dobro da prati šta se sve dešava i ko šta radi, kako se ponaša.
Već do kraja prvog dela susreta posle Timbera su „požutela“ još trojica fudbalera. Argentina je vodila golom Moline iz 35. minuta, dok je u kartonima bilo nerešeno 2:2.
Do kraja regularnog toka i produženih 10 minuta, broj žutih kartona se popeo na 12, ali tu nije bio kraj. Usledili su produžeci i tu je Španac još u dva navrata posegnuo za žutim kartonom, dok je u penal seriji dodelio još tri javne opomene, od kojih je desni bek Holandije Dumfris dobio dva žuta kartona.
Argentinci će u polufinalu protiv Hrvata biti oslabljeni jer dvojica njihovih reprezentativaca imaju parne kartone. U pitanju su Markos Akunja iz Sevilje i Gonzalo Montijel, obojica su defanzivci i fudbaleri Sevilje.
Ono što je bitno jeste da se u polufinalu kartoni "brišu", pa će fudbaleri koji su do sada dobili po jedan žuti karton ući "čisti".
Leo Mesi i Argentina - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2022
Katar 2022
Heroji Argentine udarili na sudiju: Nije dorastao zadatku!
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2022
Katar 2022
Tragedija na Mundijalu: Preminuo američki novinar tokom penal serije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala