- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Planovi o jedinstvenom energetskom prostoru – na dnevnom redu samita Evroazijske ekonomske unije

© Sputnik / Natalья SeliverstovaKremlj
Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2022
Pratite nas
Planovi o stvaranju jedinstvenog energetskog prostora među zemljama Evroazijske ekonomske unije postoje, oni su na dnevnom redu, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov povodom održavanja samita te organizacije koji se održava u Biškeku.
On je dodao da se integracioni procesi ne mogu sprovoditi brzo.

„Postoje planovi za razvoj koji se danas razmatraju. Oni obuhvataju i jedinstveni energetski prostor, gasni i tako dalje. Sve to je na dnevnom redu. Integracioni procesi, po pravilu, zahtevaju vreme i ne mogu se odvijati brzo. Ovo je težak, naporan posao. Ali, glavno je da njegovi rezultati potpuno odgovaraju interesima naroda svih država učesnica“, objasnio je Peskov u intervjuu za izdanje „Izvestija“.

Danas je u glavnom gradu Kirgizije, Biškeku, počeo samit Evroazijske ekonomske unije na kojem učestvuje i ruski predsednik Vladimir Putin.
Rusija će tokom 2023. godine predsedavati organizacijom a na samitu će biti predstavljeni osnovni prioriteti za narednu godinu.
Na samitu učestvuju i predsednici Kirgizije, Belorusije, Kazahstana i premijer Jermenija, a od država posmatrača učestvovaće premijer Uzbekistana, dok će se predsednik Kube obratiti video-linkom.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
RUSIJA
Putin: Uprkos preprekama Zapada, interesovanje za Evroazijsku ekonomsku uniju raste
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala