- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Uprkos preprekama Zapada, interesovanje za Evroazijsku ekonomsku uniju raste

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da bez obzira na konfrontaciju i pokušaje Zapada da spreče proces integracije Evropske ekonomske unije, interesovanje za tu organizaciju raste.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Čuđenje izaziva to što bez obzira čak i na složenu međunarodnu situaciju, konfrontaciju koju je pokrenuo tzv. kolektivni Zapad, naši protivnici pokušavaju da postave svakakve prepreke našoj integraciji. Ipak, očigledno je svima nama da raste interesovanje mnogih inostranih partnera za aktivnosti Evroazijske ekonomske unije “, rekao je Putin na sednici Saveta te organizacije.
On je istakao da će tesna integracija zemalja Evroazijske ekonomske unije omogućiti privredama tih država da postanu snažnije i nezavisnije.
Prednosti integracionog kursa posebno su vidljivi sada u složenoj međunarodnoj situaciji i uslovima praktično agresije sa strane nekih Rusiji neprijateljskih država, dodao je on.

Odgovoran pristup po pitanju snabdevanja hranom

Rusija i sve zemlje Evroazijske ekonomske zajednice daju snažan doprinos kako bi se osigurala bezbednost u snabdevanju hranom i ponašaju se maksimalno odgovorno, istakao je ruski predsednik.
„Znate da je u svetu teška situacija, Naše zemlje daju ozbiljan doprinos u rešavanju tih problema i ponašaju se maksimalno odgovorno“, rekao je Putin u on-lajn obraćanju.

Produbljivanje saradnje sa Egiptom i Alžirom

Ruski predsednik rekao je da se vode aktivni pregovori u cilju zaključivanja sveobuhvatnog sporazuma o slobodnoj trgovini sa Iranom, a analogne pregovore treba aktivirati i sa Egiptom, Indonezijom i UAE.
Novi sporazum sa Iranom zameniće onaj iz 2018. godine, rekao je on.
Ruski predsednik je naveo podatak da je obim robne razmene u okviru Unije zaključno sa 2021. Godinom porastao za 73, 5 odsto do pet milijardi dolara, a izvoz iz Unije se udvostručio do 3,4 milijarde dolara.
Ruski predsednik je podržao inicijativu da se 29. maj proglasi Danom Evroazijske unije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala