- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Peskov o Minskim sporazumima i izjavi Merkelove: Putin je od samog početka upozoravao

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaPortparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov
Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2022
Pratite nas
Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov je, komentarišući izjavu bivše nemačke kancelarke Angele Merkel o tome da su Minski sporazumi bili potpisani da bi se Kijevu dalo vreme „da ojača“, izjavio da veruje u mudrost ruskog lidera Vladimira Putina koji je upozoravao da Kijev krade vreme i ne želi da ispuni sporazume.

„Verujem u iskrenost i mudrost predsednika Rusije Vladimira Putina koji je od samog početka govorio da Ukrajina dobija na vremenu i da Kijev ne želi da ispunjava Minske sporazume i pozvao sve zemlje da potvrde svoje akcije potpisima. Ali, svi su odugovlačili“, rekao je on za „Prvi kanal“.

On je dodao da su posledice toga vidljive danas.
Prethodno je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila da Berlin i kolektivni Zapad nisu nameravali da realizuju Minske sporazume, nego su iskoristili dobijeno vreme da napumpaju Kijev oružjem.
Ranije je bivša nemačka kancelarka Angela Merkel u intervjuu listu „Cajt“ izjavila da su Minski sporazumi potpisani kako bi Ukrajina imala vremena da postane jača. Dodala je da su svi shvatali da je konflikt zamrznut i da problem nije rešen.
Bivši predsednik Ukrajine Petro Porošenko u razgovoru sa ruskim prankerima priznao je da su Minski sporazumi zapravo bili potrebni da bi se dobilo na vremenu i da bi se ojačala ukrajinska vojska uz podršku NATO-a.
Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Zaharova: Priznanje Merkelove o Minskim sporazumima – pogodno za tribunal o Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala