- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Poruka Orla koji nije poleteo u Kataru: Znam da će proći teške i doći dobre stvari

© AP Photo / Petr David JosekSrbija i Švajcarska
Srbija i Švajcarska - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2022
Pratite nas
Uroš Račić vezista Valensije na pozajmici u Bragi, koji je bio deo fudbalske reprezentacije Srbije na Mundijalu u Kataru, ali nije upisao ni minut, oglasio se porukom na društvenim mrežama, poručivši da će proći teške i doći dobre stvari za nacionalni tim koji je razočarao naciju rezultatom.
Nisu se odvijale stvari na Svetskom prvenstvu u Kataru onako kako je zamislio selektor Dragan Stojković Piksi, pa samim tim ni Uroš Račić verovatno nije dobio priliku da pokaže šta zna.
Uglavnom su na sredini na njegovoj poziciji prednost dobijali Saša Lukić, Nemanja Maksimović, Nemanja Gudelj i Sergej Milinković-Savić. Uprkos tome Orlovi su se neslavno proveli na Mundijalu, spakovali su kofere i krenuli put srpske prestonice.
Uroš Račić je i pored toga što je bio Orao koji nije poleteo u Dohi, osetio potrebu da se oglasi i da kaže šta mu je na duši posle svega šgo se izdešavalo na Bliskom istoku.
„Ljubav prema voljenoj zemlji ima samo emociju koja je čista i iskrena. Naučio sam da je fudbal nešto najlepše što mi se desilo u životu i do mi je najbolje u životu! Da se ponovo rodim, opet bih bio fudbaler. Znam da će teške proći i doći dobre stvari iako to nekada nije tako jednostavno i lako, ali je lepo i kada rezultati ne prate svo odricanje i težinu koju nosi profesionalizam“, konstatovao je Račić i nastavio:
„Verujem da će nas sve ovo ojačati i da ćemo u nekoj sledećoj rundi mi biti na pobedničkom postolju i slaviti sve ovo što danas tugujem iako i tada kao i sada želim da budem ponosan na sve momke koji su dali svoj maksimum i koji će, daće Bog, veoma brzo slaviti zajedno sa mnom u nekom od narednih velikih takmičenja! Živeo fudbal, živela Srbija“, napisao je vezista Uroš Račić.
Depaj i Van Gal - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2022
Katar 2022
Holanđani pokazali kako funkcioniše sistem koji forsira Piksi
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2022
Katar 2022
Piksi će u ponedeljak izaći pred srpske novinare
Leo Mesi i Argentina - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2022
Katar 2022
Mesi je pronašao svog Robina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala