- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Mesi je pronašao svog Robina

© AP Photo / Manu FernandezLeo Mesi i Argentina
Leo Mesi i Argentina - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2022
Pratite nas
Leo Mesi je novom majstorskom partijom na Mundijalu trasirao Argentini put u četvrtfinale, gde ih čeka Holandija, a u duelu sa Australijom (2:1) još jednom se videlo koliko je za desetku „gaučosa“ važno prisustvo Enca Fernandesa na terenu.
Vezista Benfike je njegov lični pomoćnik, da konkretizujemo – on je Mesijev Robin!
Mesi je „otključao“ Australijance efektnim pogotkom u 35. minutu. Bio je to Leov 789. gol u 1.000. meču u profesionalnoj karijeri.
Selektor Argentine Lionel Skaloni je posle šokantnog poraza od Saudijske Arabije na Svetskom prvenstvu (2:1) ekspresno pronašao način kako da „skine okove“ najboljem fudbaleru Argentine, u ovom trenutku verovatno i sveta.
Ubacivanje „radilice“ Enca Fernandesa u startnu postavu donelo je mnogo više slobode u igri i daleko ofanzivnijeg Lea Mesija.
Vezista Benfike koji podjednako dobro može da igra u oba pravca je čovek koji je od neprocenjive važnosti za Argentinu i Mesija.
Protiv Arabije je ušao s klupe, a onda je Skaloni uočio njegov dar i od tada Argentina počinje mečeve sa Encom u startnih 11. Tako je bilo protiv Poljske, protiv Meksika i u osmini finala protiv Australije.
I Mesijev Robin ponovo je bio na visini zadatka. Posle gola koji mu je namestio Mesi protiv Meksika (2:0), sada je imao fantastične brojke protiv „kengura“.
Najviše dodira sa loptom, čak 114, najviše dodavanja – 100. Najviše dodavanja u završnoj trećini terena – 12. Devet puta je oduzeo loptu, pet dobijenih duela i tri uspešna starta. Impresivno!
U toj statistici našla se i jedna šala, jer je Enco postigao autogol u 77. minutu, pa je postao prvi fudbaler koji je postigao pogodak za Australiju u toj fazi takmičenja.
Ipak, Skaloniju je sada jasno da Mesi ne može bez svog Robina koji mu pravi prostor i daje slobodu u igri, a Argentinu još samo tri stepenika dele do krova sveta i „Zlatne boginje“ po koju su došli s Mesijem na čelu, jer je to jedini veliki trofej koji nedostaje u karijeri jednog od najvećih igrača u istoriji fudbala.
Enco Fernandes i Lionel Mesi - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2022
Katar 2022
Kako je Mesi skinuo okove
Srbija i Kamerun - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2022
Katar 2022
Orlovi kreću kući, a Piksi poručuje: Možda bi neki hteli da idem u Pariz, ali vidimo se u Beogradu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala