- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Kako je Mesi skinuo okove

© AFP 2023 / JUAN MABROMATAEnco Fernandes i Lionel Mesi
Enco Fernandes i Lionel Mesi - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2022
Pratite nas
Lionel Mesi, jedan od najboljih fudbalera svih vremena, našao se pod velikim pritiskom jer je njegova Argentina bila na ivici ranog ispadanja na Mundijalu.
Ali, kako je prvenstvo odmicalo, Mesi je bivao sve sigurniji, ali još značajnije, ekipa ga je učinila takvim i preuzela je deo odgovornosti na sebe.
Šokantan poraz od Saudijske Arabije je Argentinu postavio u veoma nezavidan položaj, a u takvom je Mesi bio tokom cele utakmice, praktično igrajući plejmejkera sa svoje polovine.
Nije to Mesiju strano, ali nije ni nešto na šta je navikao, a zamalo da se slično dogodi i u narednom meču protiv Meksika.
Srećom po njega, selektor Lionel Skaloni je na teren poslao Enca Fernandesa, primarno centralnog vezistu koji može da odgovori zadacima i u defanzivnom i ofanzivnom delu.
Ne samo da je Fernandes, kao svež igrač, ulaskom u igru u 57. minutu omogućio Mesiju da se oslobodi tereta na sredini terena i krene da radi svoj posao.
I svega sedam minuta kasnije Mesi je postigao gol koji je doneo neverovatno olakšanje, do tog momenta očajnoj Argentini, a kapiten se revanširao Encu za pomoć asistencijom za gol u 87. minutu.
Skaloni je, izgleda, shvatio u čemu je bio ceo problem pa je Fernandesa poslao na teren od početka duela sa Poljskom, a to je donelo veću uključenost Mesija u napadačke akcije i vraćanje na njegovu prirodnu poziciju, u levom poluprostoru ispred šesnaesterca rivala.
Ishod je lagana i rutinska pobeda od 2:0 kojom je Argentina sebi obezbedila prvo mesto u Grupi C i siguran plasman u osminu finala Mundijala.
Argentina - Poljska, Svetsko prvenstvo - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2022
Katar 2022
Moćna Argentina „pobegla“ od Francuske, Poljska se provukla za gol do nokaut faze
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala