- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Moćna Argentina „pobegla“ od Francuske, Poljska se provukla za gol do nokaut faze

© AP Photo / Jorge SaenzArgentina - Poljska, Svetsko prvenstvo
Argentina - Poljska, Svetsko prvenstvo - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2022
Pratite nas
Argentina je uspela. Ne samo da posle pobede nad Poljskom (2:0) bude prva u grupi C, već i da prođe u osminu finala, u šta su mnogi sumnjali posle poraza od Saudijske Arabije i da izbegne Francusku kao rivala u nokaut fazi, pošto će u osmini finala igrati sa Australijom.
Sve to su Leo Mesi i drugari izborili na terenu posle još jedne fantastične partije koju su prikazali. Ovaj put nisu čekali finiš da slome Poljake, kao što su Meksikance u prošlom kolu istim rezultatom.
Mesi je promašio penal u 39. minutu (objektivno sumnjiv), tačnije sjajni golman Ščensni mu je odbranio udarac sa 11 metara u poluvremenu u kome je zabeležio čak devet odbrana, ali je Argentina povela „iz svlačionice“ na startu drugog dela.
Aleksis Makalister je sjajno prosledio u mrežu loptu koju mu je dodao desni bek Molina u 46. minutu, a tačku na ofanzivnu partiju stavio je napadač Mančester sitija Hulijan Alvarez u 68. Asistirao mu je Enco Fernandez. Za pobedu i prvo mesto.
Malo je falilo da prvi put na Mundijalu u Kataru pravilo fer-pleja odluči ko će u nokaut fazu iz ove grupe sa pozicije broj dva. Činilo se da će broj žutih kartona presuditi u situaciji u kojoj su Poljska i Meskiko bili izjednačeni u svim parametrima - bodovima, golovima i međusobnom skoru.
Ipak, Saudijska Arabija je u nadoknadi ublažila poraz protiv Meksika (2:1) i olakšala svima situaciju. A Poljaci pride, nemaju mnogo razloga za radovanje jer će u nokaut fazi ići na Francusku, favorita koji igra vrhunski kada je kompletan i raspoložen.
Standings provided by Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala