- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Perina rabona: Orlovi, poklonite se i pobedite!

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Mitrović je mrežu Švedske zatresao tri puta, u 18, 45 i 50. minutu utakmice
Aleksandar Mitrović je mrežu Švedske zatresao  tri puta,  u 18, 45 i 50. minutu utakmice   - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2022
Pratite nas
Čekanju je došao kraj, vreme je da padnu ti stari dužnici Švajcarci. Ne, ne treba im se svetiti, već ih pobediti i poslati kući! Ne bi to bilo nikakvo čudo, već čista realnost.
Jer, kad ako ne sad, ko ako ne mi? Upravo bi tom motivacionom porukom trebalo da se rukovode Piksijevi učenici kada od 20 časova budu istrčali na teren hladne glave i vrućeg srca kako bi se revanširali Švajcarcima za onaj poraz u Rusiji 22. juna 2018.
Prošlo je gotovo četiri i po godine i zbog toga ponavljam – čekanju je došao kraj. Fino nam se namestilo, da je ples kluglica na žrebanju ponovo smestio Srbiju u gotovo istu grupu kao i na Mundijalu u Rusiji, samo je ovoga puta raspored drugačiji i povoljniji za Orlove.
Onda su zatvarali sa Brazilcima koji su i tada slovili za prve favorite, a sada im se sve namestilo da na kraju igraju sa Šaćirijem, Džakom i ostalima i da imaju apsolutno sve u svojim rukama.
Znamo svi vrlo dobro da Muratovim izabranicima igra i remi, ali kao što je selektor Dragan Stojković nebrojeno puta ponovio – mi smo Srbija i uvek idemo na pobedu, bez obzira ko je s druge strane terena.
E, pa Orlovi – došao je trenutak istine, poklonite se i počnite. Preciznije, pobedite!
Koliko god ova ekipa bila „tanka“ i ranjiva u poslednjoj liniji, činjenica je da poseduje borbeni duh i pobednički karakter. Nebrojeno puta su to pokazali pod Piksijevom rukom, kada su nas obradovali protiv Portugalije, Iraca, Norvežana...
Uprkos svim aferama koje im fabrikuju, pakuju tamo daleko u Kataru, Srbi moraju da se ujedine i da budu složni kao nikad. Samo svi zajedno možemo da noakutiramo nezgodnog rivala i starog dužnika iz Rusija.
Ta pobeda bi digla samopouzdanje Orlovima, a naciji vratila veru posle premijernog poraza i blede igre protiv Brazila, kao i tragičnog remija sa Kameruncima.
„Šta smo mi do sada uradili? Da nismo igrali polufinale ili finale Mundijala, pa da čujemo uvrede, nezadovoljstvo, razočaranja...? Ne zanima me ko šta priča. Hoćemo da pokažemo dobar fudbal. Švajcarska je uz sav respekt osvojila prvo mesto u grupi, ispred Italije. Zasluženo! Sve ekipe na Mundijalu poseduju kvalitet i zaslužuju poštovanje svih nas. Neće nam biti lako, kao ni u Lisabonu, Oslu, ali uvek smo znali da pronađemo put do pobede. Postoji, on je tu, na terenu, samo da pronađemo koji je“, rekao je Piksi na poslednjoj konferenciji.
I ja mu verujem da će baš kao i u Lisabonu i Oslu (pro)naći put, jer ne može slađe. Taj put preko starih dužnika, kojim se, ponavljam, ne smemo svetiti – već ih samo potući na „travnatom zelenom tepihu“ i poslati kući, Srbiju vodi tamo gde uporno pokušava da bude, ali se uvek saplete na tom poslednjem stepeniku.
Tako je bilo u Južnoj Africi kada nam je nade „ugasio“ Tim Kejhil onim nebeskim skokom iako je čovek visok samo 175 centimetara, zatim su nas Brazilci počistili u Rusiji u meču koji je bio biti il' ne biti, ali sada je idealan momenat da Mitrović, Tadić i ostali pokažu od čega su satkani.
Pritisak je ogroman, ali na muci se poznaju junaci, a ovi Piksijevi momci su u više navrata pokazali da znaju i da mogu.
Nek' proradi čuveni srpski inat i zato Orlovi, poklonite se i pobedite!
Dragoslav Stepanović - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2022
Katar 2022
Stepijeva kontra: Znajte jednu stvar – kritikuje se kad se pobeđuje, a ne kada se gubi!
Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2022
Katar 2022
Perina rabona: Šta ćemo mi danas gosn Pero? Napašćemo Brazil!
Darko Kovačević u ulozi sportskog direktora FSS - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2022
Katar 2022
Centaršut za Darka Kovačevića – samo na Sputnjiku: „Piksi je vruće glave pogodio u centar“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala