- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Švajcarac likuje zbog remija Orlova: „Odgovara nam rezultat Srbije“

© AP Photo / Darko BandicBrazil – Švajcarska
Brazil – Švajcarska - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2022
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Švajcarske obradovala se remiju Srbije i Kameruna u drugom kolu Svetskog prvenstva u Kataru, a upravo su u toj utakmici videli utehu posle poraza od Brazila.
Fudbaleri Švajcarske u malo su boljoj poziciji od Srbije jer bi ih i potencijalni remi protiv Orlova odveo u osminu finala Mundijala.
Svestan je te činjenice Murat Jakin, selektor Švajcarske, kome je zbog nerešenog rezultata Srbije protiv Kameruna lakše pao poraz od Brazila (1:0).
„Sada treba dobro da se oporavimo, zaboravimo na poraz i tugu i da se što bolje pripremimo za petak i duel sa Srbijom“, rekao je Jakin posle poraza.
Iako je Švajcarskoj dovoljan remi oni će protiv Srbije ići na pobedu što je otežavajuća okolnost za Orlove kojima je trijumf neophodan ako žele u nokaut fazu.
„Srbija je ispustila pobedu protiv Kameruna i to nam naravno odgovara. Znam da bi jedan bod trebalo da nam bude dovoljan za plasman u osminu finala, ali nisam trener koji će svom timu reći da igra na nerešeno“, rekao je Jakin.
Švajcarska se veći deo utakmice protiv Brazila dobro branila, ali je na kraju Kazemiro uspeo da slomi otpor. Uprkos porazu Jakin nije imao zamerke na igru fudbalera.
„Veoma je teško oduzeti Brazilcima loptu i pokušati da ih napadnete. Tačno je da smo mogli bolje da reagujemo kod gola, ali skoro je nemoguće da protiv takvog tima ne napravite nijednu grešku. Idemo dalje, možemo samo da učimo iz ove utakmice“, zaključio je Jakin.
Gost emisije Miljanov korner pred odlazak na Mundijal u Kataru bio je srpski reprezentativac Filip Đuričić.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2022
Katar 2022
Jokić posle pobede pričao o Mundijalu i poslao Srbiju snažnu poruku: Na sve ili ništa!
Fudbaleri Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2022
Katar 2022
Španci tvrde: Srbija odigrala najbolju utakmicu na Mundijalu
Kristijano Ronaldo, Portugalija - Gana - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2022
Katar 2022
Portugalci su ispunili cilj, ali će se žaliti FIFA zbog Ronaldove kose /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala