- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Šta kaže selektor koji „ne zna“ Srbiju

© AFP 2023 / DANIEL BELOUMOU OLOMORigobert Song
Rigobert Song - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2022
Pratite nas
Selektor fudbalske reprezentacije Kameruna Rigobert Song naučio je izgleda mnogo toga o reprezentaciji Srbije od žreba za Mundijal do dan pred duel sa Orlovima, koji je zakazan za ponedeljak od 11 časova.
Kada je obavljen žreb koji je njegov Kamerun spojio sa Srbijom, Song je rekao da ne poznaje nijednog fudbalera Srbije. Sada je to mnogo drugačije pa Song kaže da Dragan Stojković ima veliki tim.
„Koga bih izdvojio od srpskih igrača? To je malo škakljivo pitanje. Gledao sam utakmicu protiv Brazila i video sam sjajan tim koji mnogo poštujemo. Znamo šta bi trebalo da uradimo kako bismo pronašli slabe tačke rivala, kako da ih prepoznamo. Bila je odlična utakmica sa Brazilom, moji igrači moraće da se suoče sa vrlo jakim protivnikom, ali učinićemo sve da osvojimo tri boda“, rekao je Song na konferenciji za medije.
Kao i Srbija i Kamerun je Mundijal otvorio porazom, pa bi duel drugog kola u slučaju neuspeha praktično jednu selekciju mogao da košta eliminacije sa Svetskog prvenstva u Kataru.
„Mislim da smo uspeli da se malo sredimo, svesni smo onog što nas čeka. Pred nama je odlučujuća utakmica, dobro smo pripremljeni. Znamo šta nas očekuje i šta moramo da uradimo. Svi igrači znaju šta treba da urade na svojim pozicijama i jedva čekamo da utakmica počne. Rekao bih da smo svi svesni situacije u kojoj se nalazimo i sa čime smo suočeni. Dobro smo počeli i kada je došlo do drugog poluvremena, nismo mogli da kontrolišemo igru. Izgubili smo igru, koncentraciju, i usledila je kazna. Sada imamo novu generaciju igrača, njihov stav je sjajan, međutim, još moramo da radimo na našoj igri. Mi smo tim, koji je zaista borilačkog duha. Ne mogu da kažem da bi trebalo da mnogo razmišljamo o tome, videćemo kako će srvati odvijati. Protiv Srbije moramo da pružimo 100 posto. Verujem u svoj tim, verujem da moji igrači nikada ne treba da odustanu i to želim da vidim na terenu“, istakao je Song i dodao da će za duel sa Srbijom promeniti formaciju i postavu.
Gost u emisiji Miljanov korner pred put na Mundijal bio je srpski reprezentativac Filip Đuričić.
Darko Kovačević u ulozi sportskog direktora FSS - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2022
Katar 2022
Centaršut za Darka Kovačevića – samo na Sputnjiku: „Piksi je vruće glave pogodio u centar“
Samjuel Eto, predsednik FS Kameruna (desno) i selektor Kameruna Rigobert Song - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2022
Katar 2022
EKSKLUZIVNO: Prins iz Kameruna otkriva za Sputnjik – da li stvarno ne znaju ko je Srbija?
Nemanja Gudelj - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2022
Katar 2022
Srbija ne sme bez „osigurača“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala