- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Istorija je počela protiv Srbije – i nastavlja se!

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaMesi razočaran razvojem situacije na terenu u meču osmine finala protiv Francuske
Mesi razočaran razvojem situacije na terenu u meču osmine finala protiv Francuske - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2022
Pratite nas
Leo Mesi je još jednom ispisao istoriju fudbala zlatnim slovima. Naime, argentinski čarobnjak je protiv Srbije na Mundijalu u Nemačkoj 2006. godine postao najmlađi strelac i asistent na svetskim prvenstvima, da bi pogotkom i završnim pasom protiv Meksika (2:0) postao i najstariji fudbaler kojem je to pošlo za nogom u jednom meču.
Istorija je počela da se piše protiv Srbije i to u demoliranju Orlova u grupnoj fazi, kada je fudbalski svet tek počeo da upoznaje Mesijevu magiju u reprezentativnom dresu.
Srbija i Crna Gora doslovce su stradali rezultatom 6:0, a Mesi je sa 19 godina postao najmlađi fudbaler koji je na jednom meču Mundijala u statističke kolone upisao i gol i asistenciju.
Čak 16 godina kasnije Mesi i dalje žari i pali. Štaviše, on je fudbaler oko kojeg se vrti igra Argentine u potpunosti.
Uživo Mundijal, 8. dan – Velika nula Japana i Kostarike, Nemci i Španci za kraj
Mučili su se izabranici Mesijevog imenjaka Lionela Skalonija sa ratobornim Meksikancima s kojima su bili egal prvo poluvreme, da bi u nastavku upravo as Pari Sen Žermena doneo prevagu.
Prvo je u 64. minutu na dodavanje Anhela di Marije matirao sjajnog Očou, da bi u 87. minutu uposlio Enca Fernandesa koji je evrogolom "overio" pobedu Argentine i nastavak sna zvanog "Zlatna boginja".
Mesi je tako stigao do gola i asistencije u jednom meču sa 35 godina i 155 dana, čime je postao najmlađ i najstariji strelac i „paker“ u istoriji Mundijala.
Imajući u vidu u kakvoj je formi ove sezone Mesi u dresu Pari Sen Žermena i Argentine, niko ne bi smeo da se začudi ukoliko desetka Argentine dodatno "podeblja" pomenuti rekord.
Podsetimo, „gaučosi“ u trećem kolu Svetskog prvenstva igraju protiv Poljske 30. novembra.
Natpis Nema predaje - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2022
Katar 2022
Kako ih nije sramota?! Dačić žestoko osudio FIFA zbog akcije lažnog Kosova
Srbija i Brazil - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2022
Katar 2022
Srbiju ne remete pokušaji sabotaže od strane tzv. Kosova: „Nema ni odluke, ni saopštenja iz FIFA“
Filip Kostić - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2022
Katar 2022
Osmesi i razigrani Kostić raduju Piksija – da li Mitrović dobija društvo za Kamerun?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala