- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Kako ih nije sramota?! Dačić žestoko osudio FIFA zbog akcije lažnog Kosova

© Sputnik / Lola ĐorđevićNatpis "Nema predaje"
Natpis Nema predaje - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2022
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić oglasio se povodom prijave tzv. FS Kosova da se kazni fudbalska reprezentacija Srbije zbog zastave „Nema predaje“, koja je krasila svlačionicu Orlova pred meč s Brazilom. Dačić je poručio FIFA da je to licemerno jer Ujedinjene nacije nisu priznale Kosovo, kao i da su u pitanju dvostruki aršini.
© Sputnik / Lola ĐorđevićIvica Dačić
Ivica Dačić - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2022
Ivica Dačić
„Mi ne možemo tu sada kao država da reagujemo, zato što su to sportske organizacije. Ali, to pokazuje kako je veliko licemerje. Je l' zamislite sada da je Ukrajina tu? I da ona kaže, Krim je Ukrajina, nema predaje. Je l' bi neko izbacio Ukrajinu, jel bi neko kaznio Ukrajinu? Kako ih nije sramota?! Čekaj, jel oni stvarno misle da smo mi svi glupi i da mi svi ne razumemo o čemu je reč. Ne govorim ja sada o FIFA. To se Kosovo žalilo, verovatno tu postoje neke procedure i ne znam kakva kazna može da bude. Novčana, verovatno. To je licemerno. Je l' Kosovo proglašeno za državu? To što je primljeno u FIFA ne znači ništa. Tamo ima i članica regionalnog karaktera. Ovde Ujedinjene nacije nisu priznale Kosovo“. Ta zastava govori o fudbalu da nema predaje, ja sam je tako razumeo“, rekao je Ivica Dačić gostujući u emisiji „Jutro“na TV Prva, dodajući da su u pitanju klasični dvostruki aršini.
Dačić je naveo da ovo samo govori o licemerju i upitao šta je uvredljivo u poruci „Nema predaje"?
„Šta je tu uvredljivo što je neko rekao nema predaje? Pa šta treba da kažu, da će da se predaju? Drugo, oni govore o fudbalu i ''nema predaje'' se odnosi na fudbalske utakmice. Mi smo od Brazila izgubili i očekivalo se da izgubimo, ali nas sada čekuju odlučujuće utakmice sa Kamerunom i Švajcarskom", rekao je Dačić.
Podsetio je da Ujedinjene nacije nisu priznale Kosovo, a da je Srbija međunarodno priznata država i članica UN, sa Kosovom i Metohijom kao njenim delom.
„Šta je tu nešto što nije u skladu sa međunarodnim pravom i što je uvredljivo? Ovo je pokazatelj koliko nema principa već ima dvostrukih standarda i dvostrukih aršina. Oni nikada ne bi kaznili Ukrajinu kada bi Ukrajina rekla 'Donbas je naš i Krim je naš. Nema predaje'", rekao je Dačić.
Ministar spoljnih poslova je istakao da ovo ne bi trebalo da nas iznenađuje već da bude moralni podsticaj za naše fudbalere jer smo, kako je istakao, najjači kada se suočavamo sa nepravdama.
Gost u emisji Miljanov korner pred odlazak na Mundijal bio je srpski reprezentativac Filip Đuričić.
Srbija i Brazil - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2022
Katar 2022
Srbiju ne remete pokušaji sabotaže od strane tzv. Kosova: „Nema ni odluke, ni saopštenja iz FIFA“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala