- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Osmesi i razigrani Kostić raduju Piksija – da li Mitrović dobija društvo za Kamerun?

© Sputnik / Radoje PantovićFilip Kostić
Filip Kostić - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2022
Pratite nas
Filip Kostić će biti spreman za Kamerunce! To je glavni utisak sa poslednjeg treninga fudbalske reprezentacije Srbije koji su Orlovi odradili u prelepom kompleksu Al Arabi za meč drugog kola Mundijala u Kataru. Trenirali su po jakom suncu srpski igrači, a temperatura je iznosila 31 stepen Celzijusa.
Orlovi su praktično simulirali vreme u kojem će biti odigrana utakmica sa Kamerunom, kako bi se adaptirali na visoke temperature u Kataru. Ipak, olakšavajuća okolnost je što će na stadionu u ponedeljak biti klima uređaja, pa neće biti toliko vruće.
Veliki broj srpskih izveštača prisustvovao je poslednjem treningu fudbalera Srbije na kojem je vladalo odlično raspoloženje, što je najbitnije, ali zbog TV prava i strogih pravila FIFA, bilo je zabranjeno snimanje, dok je posmatranje treninga ograničeno vremenski na svega 15 minuta.
Jasno je da je poraz na premijeri od prvog favorita za osvajanje trofeja - Brazila, arhiviran i jasno je da tek sada kreće ono pravo za Orlove. Dvoboji sa Kamerunom i Švajcarskom, a za njih treba sloga, vera, kao i da povrede zaobiđu naš nacionalni tim.
Uživo Mundijal, 8. dan – Japanci otvaraju, derbi Španije i Nemačke za kraj
Prva dobra vest je svakako što je Filip Kostić, levokrilni fudbaler Juventusa, odradio kompletan trening i što je trčao sa osmehom na licu, baš kao i većina Piksijevih izabranika.
On je propustio meč s Brazilom jer nije bio 100 odsto spreman, a sada se može očekivati da će od prvog sudijskog zvižduka dejstvovati po levoj strani što će biti velika snaga Srbije.
„Vidimo raspoloženog, veselog i razigranog Filipa Kostića. Tu je i Jović i odlično sarađuju. Ko zna, možda se nešto sprema, a možda samo demonstriraju sve ono što su radili zajedno u Ajntrahtu“, rekao je bivši golman Ranko Stojić, koji je našao na licu mesta, gde je davao intervju za Arenu sport.
Velika je verovatnoća da će Srbija protiv Kameruna u ponedeljak od 11 časova zaigrati sa dvojicom napadača, te da će udarna igla Aleksandar Mitrović, koji je bio odsečen protiv Brazila, sada dobiti društvo u napadu.
Ostaje da se vidi da li će se selektor Dragan Stojković Piksi opredeliti za Dušana Vlahovića ili Luku Jovića.
Povreda muči i Sergeja Milinković-Savića, a o tome da li će igrati biće jasno tek na dan utakmice.
Gost emisije Miljanov korner pred put na Mundijal bio je srpski reprezentativac Filip Kostić.
Karlos Keiroš - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2022
Katar 2022
Selektor Irana očitao lekciju „superiornoj“ nemačko-američkoj legendi
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2022
Katar 2022
„Amerika je bombardovala Srbiju – zašto za njih nema zabrane?“
Lionel Mesi - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2022
Katar 2022
Mundijal, 7. dan: Argentina je preživela, a Francuska već otišla u nokaut fazu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala