- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

„Jedna loša utakmica neće ništa promeniti“

© Foto: FSSSaša Lukić, Strahinja Pavlović, Svetsko prvenstvo
Saša Lukić, Strahinja Pavlović, Svetsko prvenstvo - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2022
Pratite nas
Dan posle poraza od Brazila (2:0) na startu Svetskog prvenstva pred novinarima su se pojavili Saša Lukić i Strahinja Pavlović. Neuspeh su, kako kažu, arhivirali i okrenuli preostalim utakmicama sa Kamerunom i Švajcarskom preko kojih će tražiti prolaz u drugi krug.
„Jednostavno, igrali smo protiv jedne od najboljih reprezentacija na svetu. Ako je neko mislio da će biti lako, sigurno se prevario. Bilo je očigledno da je prvo poluvreme bilo izjednačeno i moramo da budemo iskreni i realni, da je moglo bolje - moglo je. Da smo mogli hrabrije - trebalo je. Ali se utakmica u drugom poluvremenu odvijala na drugi način i oni su sigurno favoriti za osvajanje Svetskog prvenstva. Samo treba da gledamo unapred i sve će biti u redu. Najbitnije su naredne dve utakmice i mislim da će biti sve u redu“, rekao je Saša Lukić.
Srbija i Brazil - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2022
Katar 2022
Hrvati likuju zbog poraza Srbije, a zaboravili kako oni prolaze sa Brazilcima
Na njegovu izjavu nadovezao se Pavlović.
„Saša je već sve rekao. Teška utakmica, bili su bolji, uspeli su da pobede. Znali smo da će biti ove druge dve važnije za nas. Ako pobedimo idemo dalje“, dodao je Strahinja.
Lukića su novinari pitali o duelu sa Nejmarom.
„Mislim da je bio veliki izazov za mene. Morate da bude skoncentrisani svih devedeset minuta i dobro smo odradili posao u prvom delu, ali u drugom delu to nismo bili mi. Moramo da se okrenemo dalje. Izašao sam zato što je to bila odluka selektora Dragana Stojkovića“, odgovorio je Lukić.
© AP Photo / Thanassis StavrakisSrbija i Brazil
Srbija i Brazil - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2022
Strahinja je otkrio šta im je rekao selektor Stojković posle meča.
„Sigurno da nije bio najsrećniji pošto voli da pobeđuje kao i svi mi. Nije ništa specijalno rekao, rekao je da dignemo glavu gore i svaki bod je bitan. Imamo vremena do ponedeljka da analiziramo do utakmice sa Kamerunom. Samo pozitivna energija, ima vremena za dve pobede i daćemo sve od sebe da prođemo grupu“.
Lukić je po mnogima bio najbolji na meču s Brazilom u našim rdovima, ali..
„Meni iskreno ne znači ništa to što su me pohvalili, a nismo pobedili. Nismo ostvarili dobar rezultat, treba da budemo jedan tim kad pobeđujemo i da se tako ponašamo i kad gubimo. Ovo ništa nije poremetilo unutar ekipe. Pričali smo međusobno, već od jutros razmišljamo o meču sa Kamerunom i to je za nas finale. Imamo sve, pokazali smo u ovih godinu i po da igramo dobar fudbal i jedna utakmica neće ništa promeniti. Bićemo oni na koje ste navikli, verujte", rekao je Lukić.
Osvrnuli su se Orlovi i na suđenje Iranca Faganija na meču s Brazilom.
„Normalno da nije prijatno kad na samom startu dobijete žuti karton. Mislim da je to bilo preterano jer je to bio prvi start. Nisam imao nameru da napravim faul, to može da vas poremeti. Moramo da budemo spremni na sve. Nastavio sam i posle toga da igram isto. Naravno da sam bio malo pažljiviji da ne dobijem crveni karton“, rekao je Pavlović.
© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaSrbija i Brazil
Srbija i Brazil - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2022
Srbija i Brazil
„Ne znam što mi je sudija dao žuti karton. Rekao sam zašto sviraš faul, nije mi jasno. Bio sam nervozan jer rezultat nije išao u pravom smeru“, nadovezao se Lukić.
Orlovi su zahvalni navijačima na podršci.
„Što se tiče navijača i podrške koja je bila fenomenalna, to nam znači. Bili smo iznenađeni kada smo ih videli u takvom broju. Čuli smo ih, navijali su i kad smo gubili, borićemo se za njih i za sve u Srbiji i širom sveta. Podrška je uvek bitna. Što se tiče poslednjih minuta, dobio sam lakat u nos i bilo je malo krvi, ništa strašno“, rekao je Pavlović.
Kako igrati hrabrije protiv Kameruna?
„Igrali smo protiv Brazila koji ima strašne igrače napred, a mi igramo napadački i to znači dosta prostora za njihove napadače. Mi smo prvo poluvreme dobro držali srednji blok i nismo radili presing, ali kada smo primili gol, morali smo otvorenije. Imaju 11 igrača koji igraju strašan fudbal, a protiv Kameruna će biti drugačije. Nisu oni Brazil i ne mogu da naprave loptu i višak. Napašćemo ih i vratićemo našu igru“, rekao je Strahinja Pavlović.
© AP Photo / Natacha PisarenkoSrbija i Brazil
Srbija i Brazil - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2022
Srbija i Brazil
„Šta znači hrabrije? To znači da igramo isto kao i prethodne utakmice, jer ova nije bila na tom nivou“, napomenuo je defanzivac Salcburga.
Orlovi za Brazilce kažu da su sila.
„Svi su me impresionirali, ne zna se jesu li bolji ovi što su igrali ili oni što su ušli. Gledao sam skoro sve utakmice i mislim da su pokazali da su ozbiljan kandidat za titulu. Što se tiče Kameruna, imaju dosta igrača koje poznajem i dobro su organizovani. Jaki su, sve zavisi od nas, ako mi budemo pravi i radimo ono što nam Mister traži, sigurno ćemo ostvariti dobar rezultat“, rekao je Lukić.
„Isto, svi... Kad su izvršili izmene, ušli su i neki koji su bolji od standardnih igrača. Fantastičan sastav i svi igrači imaju ogroman kvalitet. Što se tiče Kameruna, najbolji je centralni napadač i njihova krila“, zaključio je Pavlović.
Srbija – Brazil - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2022
Katar 2022
Mitrović odbrusio posle poraza: Šta misliš, šta sad? Idemo na pobedu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala