- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Hrvati likuju zbog poraza Srbije, a zaboravili kako oni prolaze sa Brazilcima

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaSrbija i Brazil
Srbija i Brazil - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2022
Pratite nas
Od reprezentacije Srbije sigurno se očekivalo više protiv selekcije Brazila, ali kad je utakmica počela i kada su izabranici selektora Titea krenuli da jure po terenu bilo je jasno da će zadatak biti ravan nemogućem. Usledio je poraz koji je čini se dočekan i previše oštro pogotovo od strane hrvatske javnosti, odnosno Nenada Bjelice.
Da je Srbija mogla bolje opšte je poznato, ali treba imati u vidu i povrede koje su zadesile našu selekciju. Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović nisu mogli da daju fizički sve od sebe, ali još ništa nije izgubljeno jer slede utakmice sa Švajcarskom i Kamerunom.
Međutim, jedan poraz i to od petostrukog prvaka sveta bio je dovoljan da hrvatski trener i stručni konsultant HRT-a Nenad Bjelica žestoko kritikuje srpsku reprezentaciju.
„Poražavajuće je kako je Srbija igrala, očekivao sam mnogo više. S obzirom na to kako su igrali u kvalifikacijama, s obzirom na igrače koje imaju, ali i s obzirom na to kako su najavili ovo takmičenje. Došli su da budu svetski prvaci. Srbija nije niti jednu kontru dobro istrčala, kad god su osvojili loptu, nisu imali dovoljno kvaliteta za to“ , rekao je Bjelica.
Hrvat je pohvalio slabije reprezentacije od Srbije koje su prema njegovim rečima igrale daleko bolje.

„Prekid je prilika da slabiji tim ugrozi protivnički tim. Ali Srbija ima dovoljno kvaliteta da ugrozi Brazil kroz igru. Više su uradile reprezentacije koje nisu ni blizu Srbije. Srbija nije mogla da ugrozi Brazil za skoro 100 minuta. Razočaravajuće“, dodao je Bjelica.

Kritike su u redu, trebalo bi ih uvek prihvatiti ukoliko su tačne, ali Srbija nije igrala poražavajuće s obzirom na okolnosti, a Bjelica je zaboravio i činjenicu da je i Hrvatska u istoriji bila nemoćna kada je u pitanju selekcija Brazila.
Reprezentacija Brazila od 2006. godine na Mundijalima redovno trpi poraze od selekcija iz Evrope, osim od reprezentacije Srbije i Hrvatske.
Hrvati su od Brazilaca izgubili 2006. i 2014. godine, a Srbija 2018. i u Kataru. U preostalim sedam utakmica sa reprezentacijama iz Evrope Brazil nema pobedu. Izgubili su od Francuske, Holandije, Nemačke, ponovo Holandije i Belgije, dok su remizirali sa Portugalijom i Švajcarskom.
Gost u Miljanovom korneru pred put na mundijal bio je srpski reprezentativac Filip Đuričić.
Međunarodni stadion Kalifa u Dohi, Katar. - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2022
Katar 2022
Mundijal, 6. dan: Sreća sačuvala Engleze i Holanđane, Iranci oduševili
Alireza Fagani - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2022
Katar 2022
„Pokvaren čovek“ – kako je sudija otupio oštricu Srbije
Srbija i Brazil - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2022
Katar 2022
Brazil je pobedio Srbiju, ali doživeo veliki gubitak – ostaju bez najvažnijeg igrača? /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala