- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Mitrović odbrusio posle poraza: Šta misliš, šta sad? Idemo na pobedu

© AP Photo / Andre PennerSrbija – Brazil
Srbija – Brazil - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2022
Pratite nas
Nakon bolnog poraza Srbije od Brazila na Svetskom prvenstvu u Kataru, Aleksandar Mitrović, najbolji strelac srpskog tima nije krio da je razočaran, a otkrio je i da je zdrav, ali da se fizički ne oseća najbolje. Srpski napadač međutim veruje da će se ekipa oporaviti kroz četiri dana kada ih očekuje susret sa Kamerunom.
Došao je u Katar da bi bio strah i trepet za protivnika, ali Aleksandar Mitrović i sam priznaje da srpski tim nije igrao onako kako zna i da je ekipa fizički pala o čemu je govorio i Dragan Stojković Piksi, selektor.
„Sigurno smo razočarani. Idemo dalje, i dalje sve zavisi od nas, ima još dve utakmice i moramo da se oporavimo za te dve utakmice. Još je rano za neke analize, ali mislim da nam je nedostajalo te neke agresivnosti i da smo fizički pali pred kraj prvog i na početku drugog poluvremena. Gubili smo neke lopte koje ne bi smeli da gubimo. Gol je visio u vazduhu, imali smo neke polušansice, ali nismo bili opasni kao što znamo da budemo“, iskren je Mitrović.
Najbolji strelac u istoriji reprezentacije u Katar je stigao sveže oporavljen od povrede, postojala je bojazan da li će uopšte moći na teren. Srećom, Mitrović je dobro, ali se pauza odrazila na fizičku spremu.
„Kad sam ovde, znači da sam zdrav. Da sam fizički najbolje nisam, jer nisam dugo igrao, ali generalno sam zdrav“, poručio je Mitrović.
Na pitanje „Šta sad?“ Mitrović se malo i naljutio jer vera srpskog tima ostaje ista i ništa nije izgubljeno s obzirom na to da Srbiju tek čekaju susreti sa Kamerunom i Švajcarskom.
„Šta sad? Pa, šta ti misliš šta sad? Kakvo pitanje... Sigurno da nam igra pobeda i idemo na pobedu. Videćemo šta će se desiti, a zavisimo i od drugih rezultata. Šta sad... I oni su izgubili, ali i da nisu sigurno bi išli na pobedu“, jasan je Mitrović.
Mitrović smatra da je četiri dana sasvim dovoljno da se tim oporavi za Kamerun. Kada je reč o Brazilcima srpski napadač istakao je da je i sama njihova klupa bila previše jaka i da iako je poraz bolan šansa i dalje postoji.
„Sigurno će biti mnogo drugačija utakmica protiv Kameruna. Kad kažem da smo pali fizički, mislim da smo videli i kakvu klupu ima Brazil. Oni samo menjaju i temo ide jače i jače. Imaju mnogo igrača na klupi i onda se ne oseća razlika u ovima što igraju i ovima što ulaze sa klupe. Igrali smo protiv jedne od najboljih ekipa na svetu. Sigurno je da bolan poraz, ali sigurno da je bolje da izgubimo sad i da pobedimo naredne dve“, zaključio je Mitrović.
Gost emisije „Miljanov korner“ bio je fudbalski reprezentativac Srbije Filip Đuričić.
Aleksandar Mitrović i Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2022
Katar 2022
Mundijal, 5. dan – Ne baš uspešan posao Orlova, utisak kvari i pobeda Švajcaraca
 Koncert  Riblje čorbe na stadionu Tašmajdan - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2022
Katar 2022
„Poruku vam Bora šalje, idemo 100 posto dalje!“ – Čorba za Sputnjik o porazu Srbije od Brazila
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2022
Katar 2022
Piksi: Šokirao me je fizički pad ekipe
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala