- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Hoće li se Englezi izviniti za novu laž – i zašto ne?

© AP Photo / Manu FernandezKatar i Ekvador
Katar i Ekvador - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2022
Pratite nas
Kroz svetske medije je prethodnih dana brzinom munje proletela vest da je utakmica između Katara i Ekvadora na startu Mundijala nameštena u korist domaćih, a plasirali su je engleski mediji. Naravno, ništa od toga nije tačno i opet, naravno, niko neće trpeti posledice zbog toga.
Priča je krenula ovako – novinar Ahdžad Taha koji radi za britanski ITV tvrdio je da je Katar podmitio osmoricu igrača Ekvadora kako bi ostvario pobedu na otvaranju domaćeg Mundijala.
„Dali su gotovo 7,5 miliona dolara igračima Ekvadora da izgube od Katara sa 1:0. Pet izvora mi je potvrdilo tu informaciju“, naveo je Taha.
Sa nestrpljenjem se čekao prvi sudijski zvižduk na Mundijalu kako bi se na delu videlo ima li smisla u tim spekulacijama.
I pomislili su mnogi pošto je Ekvadoru poništen gol u trećem minutu zbog, na oko, nepostojećeg ofsajda.
Katar i Ekvador - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2022
Katar 2022
Tehnologija je i zvanično uzela dušu fudbalu /foto, video/
Ali, činjenice govore drugačije, naročito pravila – za regularnost pogotka neophodno je da dva igrača odbrambene ekipe u trenutku dodavanja lopte između rivala budu ispred lopte, što u tom momentu nije bio slučaj.
Gol je s razlogom poništen, Ekvador je potom postigao još dva, zapravo njegov kapiten Ener Valensija i svim engleskim spekulacijama je došao kraj.
Ni reči više nije bilo o „nameštaljki“, vuk je pojeo magarca, a izvinjenja, naravno, nema, niti će biti, kao i u mnogim drugim slučajevima laži koje su podmetane sa Zapada, a za koje niko nije odgovarao.
Neka nastave tako, ali je sada bar jasnije o kakvim principima, vrednostima i moralnim postulatima se radi.
Gost emisije Miljanov korner pred put na Mundijal bio je srpski reprezentativac Filip Đuričić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala