- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Tehnologija je i zvanično uzela dušu fudbalu /foto, video/

© AP Photo / Manu FernandezKatar i Ekvador
Katar i Ekvador - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2022
Pratite nas
Nema veće sreće za ljubitelje fudbala da dočekaju prvi gol na Svetskom prvenstvu... Čekalo se na novi više od četiri godine i taman kada se pomislilo da je sreća konačno zakucala na vrata fudbalskih fanatika – isprečila se tehnologija!
Fudbaleri Ekvadora su protiv Katara u prvoj utakmici na Mundijalu zatresli mrežu već u trećem minutu, to je uradio Ener Valensija, kapiten ekipe i time sasvim sigurno ušao u istoriju najvažnije sporedne stvari na svetu.
Ali, ne...
Čuvena VAR soba je reagovala, gledale su dodatne sudije usporeni snimak i tražile gde bi mogle da reaguju.
Nešto su našle, korak jednog igrača Ekvadora je bio sporan, odnosno činjenica da je golman istrčao tako da je ispred rivala ostao samo jedan igrač.
Tu informaciju su kolege javile glavnom arbitru Danijeleu Orsatu da gol nije regularan i prvi gol na Mundijalu je poništen!
Mnogo se govorilo prethodnih meseci, čak i godina, koliko tehnologija pomaže fudbalu, nikada do kraja neće biti jasno, ali je jedno sigurno – ubila je čar najvažnije sporedne stvari na svetu.
Katar i Ekvador - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2022
Katar 2022
Blistao Valensija, slavi Ekvador – domaćin Katar se nije proslavio
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala