- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Mitrović obradovao naciju: Spreman sam, briga me za Brazilce! /video/

© Foto : Printscreen/Youtube/FSSAleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 19.11.2022
Pratite nas
Aleksandar Mitrović propustio je zbog povrede meč Srbije sa Bahreinom (5:1) koji je bio generalna proba za početak Mundijala i dvoboj sa Brazilom (24. novembar, 20 časova), ali je umirio naciju porukom da će biti spreman za start Svetskog prvenstva.
As Fulama posle meča je poručio novinarima u Manami da će biti spreman za „karioke“, kao i da ga ne dotiče šta oni pričaju i kako razmišljaju o meču sa Srbijom.
Mitrogol je umirio naciju izjavom da će biti spremanm jer je to ono što trenutno zanima gotovo sedam miliona Srba.
„Pa da nisam spreman ne bih bio sigurno pozvan. Jesam, radimo oporavljam se. Pri kraju je oporavak, još dan dva. Sve je u redu. Bože zdravlja biću spreman! Ne može da utiče to što nisam trenirao ni ovde ni u Fulamu. U takvim sam godinama kada mogu da raspodelim snagu, imam iskustvo. Lepo se osećam, dobro sam. Spreman sam, radio sam individualno, mislim da neće biti problema“, poručio je Mitrović.
Na pitanje da li misli da Brazilci više razmišljaju o Vlahoviću i Mitroviću, nego mi o njima, Mitrović je odgovorio:
„Znate koliko me briga šta razmišljaju Brazilci, iskreno? Kao i uvek, od kada je selektor došao fokus je na nama. Bez obzira ko je prekoputa. Što bi rekao selektor – da li imaju krila, lete? Niti smo pričali o njima, niti nas zanimaju. Mislimo samo o sebi i znamo da ako budemo na nivou, možemo da igramo sa svakim. Što se mene tiče, oporavak je pri kraju. Bože zdravlja, biću spreman“, rekao je heroj Srbije i čovek koji je direktno odveo Srbiju na Mundijal, onim golom u Lisabonu u 90. minutu.
Mitrovića nije bilo na terenu protiv Bahreina, u meču u kojem su Orlovi do vrha napunili mrežu rivala. Tadić (dvaput), Vlahović, Jović, Đuričić su se upisali u strelce, a prvi špic Srbije je uživao gledajući sve to sa tribina.
„Sigurno da je bilo teže igrati, nego gledati. Uživao sam sa strane uz kaficu. Bilo je super, dobro drugo poluvreme. Dobro uvertira za Mundijal. Iskreno iznenadio me je malo fantastičan prijem, ali imamo dosta dobrih igrača koji igraju dobro u svojim klubovima. Cela ekipa je jako lepo dočekana u Bahreinu“, rekao je Aleksandar.
Srpske novinare u Manami je zanimalo da li i Mitrović smatra da je ekipa spremna da napravi čudo na Mundijalu u Kataru, s obzirom na to da atmosfera fantastična i da svi pucaju od samopouzdanja.
„Idemo utakicu po utakmicu,. bilo bi lepo da napravimo čudo. Ne razmišljam tako daleko, kao ni cela ekipa. Idemo meč po meč, kao sada sa Bahreinom. Bilo je bitno da se pobedi, da se da dosta golova i da se napravi lepa uvertira za Svetsko prvenstvo. Bože zdravlja, uz malo sreće sve je moguće na Mundijalu. Ekipa je puna samopouzdanja, verujemo jedni u druge i atmosfera je nikad bolja“, jasan je rekorder po broju golova u nacionalom dresu.
Mitrović je na kraju imao i poruku za srpski narod.
„Idemo da se nadigravamo sa svakim, ako bude neko bolji pružimo ruku. Ako mi budemo bolji, super. Došli smo na Svetsko prvenstvo da uživamo i da na najbolji način predstavljamo našu zemlju. Mi i naš narod treba da uživamo u svakoj utakmici, a sigurno da ćemo pokazati zbog čega smo došli u Katar“, zaključio je izlaganje Aleksandar Veliki.
Samjuel Eto, predsednik FS Kameruna (desno) i selektor Kameruna Rigobert Song - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2022
Katar 2022
EKSKLUZIVNO: Prins iz Kameruna otkriva za Sputnjik – da li stvarno ne znaju ko je Srbija?
Srbija - Bahrein, prijateljska utakmica - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2022
Katar 2022
Piksijev pogled: „Sa Brazilom će biti potpuno drugačije, bitno da nije bilo povreda“
Amerikanci stigli u Katar - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2022
Katar 2022
Zvanično stigle loše vesti za navijače u Kataru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala