- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Piksijev pogled: „Sa Brazilom će biti potpuno drugačije, bitno da nije bilo povreda“

© Foto: FSSSrbija - Bahrein, prijateljska utakmica
Srbija - Bahrein, prijateljska utakmica - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2022
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Srbije ostvarila je ubedljivu pobedu od 5:1 protiv Bahreina u generalnoj probi pred Svetsko prvenstvo u Kataru, a selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi izneo je zadovoljstvo viđenim.
Najviše činjenicom da nije bilo povreda, iako je bilo nekih oštrih startova igrača Bahreina.
„Najvažnije da nije bilo povreda. Drugo, vrlo dobra trening utakmica. Prvo poluvreme je bilo u malo sporijem ritmu. U drugom smo taktički malo promenili naš tim. To je promenilo rezultat, stvorilo mnogo dobrih šansi. Zadovoljni smo veoma dobrim kombinacijama, ne samo rezultatom. Za Svetsko prvenstvo, imamo neke igrače još povređene, imamo još vremena da razmišljamo o utakmicama koje slede“, rekao je selektor Stojković.
Na meču protiv Bahreina nisu zaigrala četvorica fudbalera koje je Piksi želeo da sačuva, a i pored toga je Srbija izgledala moćno. Ipak, to će se brzo zaboraviti, mnogo je bitnije da reprezentacija bude prava kada sa Brazilom bude igrala za bodove.
„Utakmica sa Brazilom biće potpuno drugačija. Iz ugla takmičenja, motivacije, teško je sada govoriti koliko bolje možemo u procentima. Protiv Brazila ćemo biti mnogo ozbiljniji i profesionalniji. Danas rezultat nije bio u prvom planu, protiv Brazila će biti izuzetno značajan. Nije bilo potrebe uzimati bilo kakav rizik što se tiče trojice povređenih igrača (Saša Lukić, Filip Kostić i Aleksandar Mitrović). Ni Veljković nije bio planiran da igra jer nije bilo potrebe. Verujem da će do 24. novembra stvari da se poprave. Da bude kako treba i da će biti na raspolaganju“, zaključio je Piksi.
Dakle, za sada sve ide prema planu i programu.
Nedavno je gost emisije Miljanov korner bio novinar Nebojša Petrović koji je govorio o Svetskom prvenstvu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala