- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Zvanično stigle loše vesti za navijače u Kataru

© AP Photo / Hassan AmmarAmerikanci stigli u Katar
Amerikanci stigli u Katar - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2022
Pratite nas
FIFA je donela odluku da zabrani prodaju alkohola na stadionima u Kataru tokom Svetskog prvenstva u fudbalu.
Donekle očekivana odluka organizatora Mundijala je objavljena dva dana pre prve utakmice u državi koja zabranjuje konzumaciju alkohola u javnosti.
Iako je ranije bilo najavljivano, alkohol neće biti prodavan na osam stadiona u Kataru na kojima će biti igrani mečevi Svetskog prvenstva, niti u njihovoj bližoj okolini.
Navijači iz čitavog sveta neće imati priliku da konzumiraju alkohol na stadionima na kojima će biti igrani mečevi Mondijala u Kataru. Na svih osam stadiona prodaja alkohola će biti zabranjena, odlučila je lokalna policija posle konsultacija sa predstavnicima FIFA.
Ta odluka je doneta samo dva dana pre početka Svetskog prvenstva, koje će biti otvoreno utakmicom između domaćina Katara i Ekvadora. Ipak, alkohola će biti, kako navode domaćini, u određenim prostorima pored stadiona, zbog stroge kontrole u ovoj muslimanskoj zemlji.
To dakle važi za navijačke zone, u koje će biti moguć ulazak samo sa određenim legitimacijama, a oni koji žele da konzumiraju alkohol moraće da imanu najmanje 21 godinu.
„Posle razgovora sa predstavnicima organizatora turnira i FIFA, odluka je da će alkohol biti prodavan isključivo u FIFA fan zoni, kao i ostalim navijačkim zonama i licenciranim mestima, isključujući prodaju istog na stadionima i njihovoj blizini. Nema zabrane prodaje bezalkoholnog piva, ono će biti dostupno i na stadionima u Kataru“, navodi se u saopštenju.
► Nedavno je gost emisije Miljanov korner bio novinar Nebojša Petrović koji je govorio o Svetskom prvenstvu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala