- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal je skupio hrabrosti da prizna: To što se desilo Novaku nije dobro za sport

© AP Photo / Christophe EnaNovak Đoković i Rafael Nadal
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2022
Pratite nas
Novak Đoković dobio je najbolje moguće vesti iz Australije koje se odnose na to da će moći da igra na predstojećem prvom Grend slemu u sezoni. Srpski as će biti u prilici da se ponovo izjednači sa Rafaelom Nadalom po broju osvojenih Grend slemova, a o Novakovom povratku u Melburn i slavni Španac je imao komentar.
Nakon vesti da je Endrju Džils ukinuo trogodišnju zabranu ulaska u zemlju Novaku Đokoviću, kako bi dali podršku srpskom teniseru oglasile su legende australijskog tenisa poput Toda Vudbridža i Rene Stabs, ali čekala reakcija i Novakovih rivala.
Nakon što je pobedom završio učešće na Završnom mastersu u Torinu Rafaela Nadala novinari su pitali i za komentar povodom Novakovog dolaska u Australiju.

„Oduvek sam pričao isto, tenis je bolji kada su najbolji igrači na terenu. Na kraju svega, nije potrebno da pravimo mnogo priče. Iako je prošle godine nastao pravi haos zbog svega što se desilo u Australiji, to nije bilo dobro za naš sport. To je sad prošlost. Rodžer ne igra više. Ja sam propuštao Grend slemove zbog povreda. Prošle godine Novaka nije bilo u Australiji. To je prošlost. Srećan sam zbog njega, zbig turnira, zbog navijača. To je sve“, izjavio je Nadal.

Diplomatski, pružio je podršku najvećem rivalu, ali nije želeo previše da govori na tu temu jer je svestan da više neće biti u velikoj prednosti jer Đoković više neće kaskati.
„Bik sa Majorke“ vlasnik je 22 Grend slem trofeja, dok Novak ima samo jedan manje, a treba imati u vidu da je ove godine bio sprečen da nastupa na Australijan Openu i US Openu.
Međutim, od Nadala se retko moglo čuti da je imao reč podrške za srpskog tenisera u tim teškim situacijama i uvek je vešto pokušavao da ne priča na temu nepravde koja je zadesila Đokovića.
Nadal takođe zna da je Novaku u Australiji gde je Srbin ponosni rekorder sa devet trofeja teško parirati.
Za Sputnjik je nedavno pričao Novak Đoković.
Tejlor Fric - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2022
SPORT
Jedan gem je odredio Đokovićevog protivnika u polufinalu!
Novak Đoković, Australijan open 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2022
SPORT
Australija bruji o Novaku: „Hvala Bogu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala