- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Australija bruji o Novaku: „Hvala Bogu“

© AP Photo / Hamish BlairNovak Đoković, Australijan open 2021.
Novak Đoković, Australijan open 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2022
Pratite nas
Posle odluke Endrju Džilsa da ukine zabranu ulaska u zemlju Novaku Đokoviću, oglasile su se legende australijskog tenisera Tod Vudbridž i Rene Stabs koji su oduševljeno dočekali ovu vest, a podršku je pružio i Patrik Mekinro.
Novak Đoković zvanično će moći da igra na Australijan Openu posle odluke Endrju Džilsa, ministra za imigracije, da ukine trogodišnju zabranu ulaska u zemlju koju je srpski teniser dobio kada je deportovan početkom godine.
Da Australijan Open nije isti turnir sa i bez Đokovića, potvrdile su i legende australijskog tenisa.
Tod Vudridž istakao je da je za turnir izuzetno važno da srpski as bude učesnik.
„Mislim da je to najbolji scenario za turnir jer želimo da najbolji igrači igraju na Australijan openu“, istakao je Vudbridž.
Legendarni australijski teniser istakao je činjenicu da je Đoković veliki favorit na predstojećem prvom Grend slemu u sezoni jer će mu motivacija upravo biti sabotaža koju je doživeo. Vudbridž je takođe podvukao da je za njega Novak broj jedan jer ove godine računanje bodova prema njegovom mišljenju nije pravedno.
„S obzirom na činjenicu da je Novak osvojio turnir devet puta, sada dolazi kao veliki favorit nakon što mu ove godine nije dozvoljeno da igra. Po mom mišljenju, ovogodišnje rangiranje je tako iskrivljeno. On je i dalje broj jedan i veoma je važno da se vrati“, jasno je izneo stav Vudbridž.
Novakove kolege iz Australije jedva su čekale da srpski as dobije dozvolu da igra u Melburnu, a odmah nakon odluke ministra Džilsa stala je uz srpskog asa i Rene Stabs, čuvena australijska teniserka.
„Na Australijan Openu će u žrebu biti devetostruki šampion Novak Đoković! Hvala Bogu! Možemo li, molim vas, samo da igramo tenis ove godine, hvala“, napisala je Stabs.
Patrik Mekinro, čuveni američki teniser, gotovo da je uvek bio na strani Novaka kada su ga napadali, a sada se oglasio i povodom ove Đokovićeve pobede.
„Izgleda da se Novak Đoković vraća na Australijan Open. Sjajne vesti za tenis“, napisao je Patrik Mekinro koji koristi svaku priliku da pruži podršku Novaku.
I pre nego što je stigla vest o ukidanju zabrane čuveni američki teniser verovao je da će doći to te odluke.
U razgovoru sa američkim novinarom Pitom Bodooom koji je bio pesimističan i istakao da veruje da se Australijanci drže odluke koju su doneli, Mekinro je izneo potpuno drugačiji stav.
„Ovo je zapravo individualna odluka, jer su samo njega izbacili iz zemlje. Sada, ako niste vakcinisani, možete da uđete u državu i pravila su se potpuno promenila. Sa te tačke gledište Novak bi trebalo da uđe u zemlju. Ipak ima tu trogodišnju zabranu, ali zbog tenisa kao sporta nadam se da će ga pustiti da igra“, nada se Mekinro.
Australijan Open počinje 16. januara, a od trenutka kada se u Australiji promenila vlast verovalo se da će srpski as dobiti zeleno svetlo.
Endrju Džils koji je imenovan za novog ministra za imigracije tokom čitave sage na početku godine glasno je pružio podršku srpskom asu, zbog čega je sam njegov dolazak na poziciju ministra bio dobar znak.
►Za Sputnjik je nedavno pričao Novak Đoković.
Norveški teniser Kasper Rud - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2022
SPORT
Urnebesan razgovor iz Torina – Novak pobedio, Norvežanin mu zamerio: Moglo je to zanimljivije /video/
 Andrej Rubljov  - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2022
SPORT
Rus se poklonio Srbinu: Novak je najveći!
 Novak Đoković tokom meča sa Sašom Zverevim, Australijan open 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2022
SPORT
Potpisano zvanično: Novak igra na Australijan openu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala