- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Sijarto: Sankcije protiv Rusije ─ najgori odgovor EU, ostavke lidera bile bi normalna reakcija

© Sputnik / Lola ĐorđevićMinistar inostranih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto
Ministar inostranih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2022
Pratite nasTelegramOdyssey
Ministar inostranih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je da bi ostavka bila normalna reakcija evropskih lidera koji su podržali sankcije, približavajući tako privrede recesiji.

„Evropska unija želi nove sankcije samo da bi nekako opravdala svoje pogrešne odluke koje su štetne, jer će nakon objava da sankcije predstavljaju ćorsokak, biti potrebno imenovati odgovorne“, prenela je Sijartovu izjavu agencija MTI.

Mađarski ministar je istakao da je uvođenje sankcija bio najgori odgovor EU na početak specijalne operacije Rusije u Ukrajini i pozvao je građane Mađarske da se tokom nacionalnih konsultacija izjasne protiv njih.
„Mađarska kupuje gas od Rusije, jer je bez njega fizički nemoguće rešiti problem snabdevanja gasom, zato što je takva infrastruktura u ovoj oblasti“, dodao je on.
Prethodno je mađarski premijer Viktor Orban izjavio da je već popunio onlajn anketu u kojoj je negativno odgovorio na sva pitanja.
Orban je krajem septembra izjavio da Mađarska prva u Evropi uvodi nacionalne konsultacije kako bi saznala šta njeni građani misle o evropskim sankcijama Rusiji. Prema njegovim rečima, cene u Evropi bi se dvostruko smanjile za nekoliko dana, ako bi EU promenila sankcionu politiku.
Nacionalne konsultacije u Mađarskoj trajaće do 9. decembra.
Viktor Orban - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2022
SVET
Mađarska odlučila da se ne ubije: Snažan Orbanov odgovor pogubnoj politici EU
Sve vesti
0