- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šta je potrebno Srbiji da ode na Svetsko prvenstvo – Orlovi imaju dve meč lopte!

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaši Srbije
Košarkaši Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2022
Pratite nas
Posle fantastične pobede nad selekcijom Turske, košarkaška reprezentacija Srbije nalazi se u odličnoj poziciji da overi vizu za Svetsko prvenstvo. Orlovima je potrebna jedna pobeda u dve utakmice koje se igraju u februarskom kvalifikacionom prozoru.
Znali su košarkaši Srbije da ih čeka pakleno težak posao protiv Turske, ali nijednog trenutka se nisu predali i samo su podizali nivo igre u bitnim trenucima.
Motivisani reprezentativci uspeli su da slome otpor Turaka u Beogradu, uprkos drami u kojoj su u jednom trenutku učestvovali čak i selektori Svetislav Pešić i Ergin Ataman.
Srbiji je bilo važno da Grčka pobedi Belgiju, što se takođe desilo na dramatičan način jer su se Belgijanci lavovski borili.
Konačno, posle dve pobede u kvalifikacijama tokom novembra srpski košarkaši mogu sa više optimizma da se nadaju Mundobasketu jer im fali samo jedna pobeda koju imaju prilike da obezbede u utakmicama kvalifikacija tokom februara.
Srbija može da se plasira na Svetsko prvenstvo pobedom na Grčkom 24. februara kada naši košarkaši gostuju toj selekciji, ili pobedom nad Velikom Britanijom 27. februara na domaćem terenu.
Reprezentacije Srbije i Grčke trenutno imaju po pet pobeda i tri poraza, dok su ispod njih Turska i Belgija sa obrnutim učinkom od tri pobede i pet poraza.
Grčka je definitivno obezbedila plasman na Mundobasket jer ima bolji skor u utakmicama sa selekcijama Turske i Belgije, dok Srbija sada ima dve meč lopte.
Košarkaši Srbije su u više nego dobroj poziciji, jer Grci neće morati da igraju svom snagom, nisu ugroženi i nema sumnje da će Orlovi to pokušati da iskoriste.
Sa druge strane, još lakši zadatak trebalo bi da bude selekcija Velike Britanije koja nema nikakve šanse za plasman na Svetsko prvenstvo i sigurno će igrati sa daleko manje motivacije.
Svetislav Pešić  - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2022
SPORT
Pešić je jednom rečenicom rekao sve o Atamanu – „Ne bi bio razočaran da je pobedio“
Aleksej Pokuševski - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2022
SPORT
Srbija dobila novu dabl-dabl mašinu: Amerika zanemela pred potezom mladog Srbina /video/
Ergin Ataman - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2022
SPORT
Atamanova tirada zbog poraza od Srbije – „uznemiren“ zbog Pešića, ljut zbog Micića, ogorčen na sudije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala