- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Atamanova tirada zbog poraza od Srbije – „uznemiren“ zbog Pešića, ljut zbog Micića, ogorčen na sudije

© Sputnik / Lola ĐorđevićErgin Ataman
Ergin Ataman - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2022
Pratite nas
Ergin Ataman, selektor košarkaša Turske, imao je veoma burnu konferenciju za medije u Beogradu posle poraza od Srbije, govorio je o sukobu sa Svetislavom Pešićem, situaciji sa Vasilijem Micićem i žalio se na sudije.
Srbija je, podsetimo, slavila sa 77:76 u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a meč je obeležio i sukob dvojice trenera pored terena.
„Ja sam se žalio sudijama jer sam video čist nesportski faul. U međuvremenu Pešić je počeo da priča prema meni zašto se ja žalim. Ja znam da on ima pritisak jer je izgubio sa Srbijom na Evrobasketu, ali nije fer da trener na tom nivou počne da priča prema meni. Ja ne pričam prema njemu, pričam sa sudijama. To je podiglo navijače. Uznemiren sam, Pešić je moj dobar prijatelj, znam ga mnogo godina i znam da ima pritisak“, istakao je Ataman.
Potom su na red došle sudije...
„Teška utakmica, teška atmosfera, ponosan sam na moje mlade momke, igrali su 40 minuta, borili se do poslednjeg šuta. Imali smo mnogo izgubljenih lopti i to pokazuje da je Srbija igrala veoma agresivno. Za mene nije normalno da Srbija ima 24 slobodna bacanja, igrala je toliko agresivno, a mi 17“, rekao je Ataman.
On je apostrofirao da je centar Srbije Dušan Ristić bio prelomni faktor sa četiri trojke, a potom se gotovo naljutio kada je dobio pitanje o odluci da ne dozvoli Vasiliju Miciću da igra za Srbiju, kao trener njegovog kluba Anadolu Efes.
„Svi pričaju o tome, rekao sam juče svoj poslednji komentar. Pitate Jasikevičusa što nije pustio Kalinića u Srbiju, Obradovića što nije pustio Papapetrua u Grčku. Efes se bori u Evroligi, Larkin je povređen, Micić je jedini plejmejker, nije trenirao dva dana jer je povređen. Odluka kluba je bila da ne igra, kao što su uradili Barselona i Partizan. To je moja poslednja izjava o Miciću“, istakao je Ataman.
Košarkaši Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2022
SPORT
Srbija kroz dramu do pobede nad Turskom u Beogradu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala