- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Obustavljena isporuka nafte preko „Družbe“ prema Mađarskoj; Orban sazvao sednicu Saveta bezbednosti

© Sputnik / Mihail Gračev / Uđi u bazu fotografijaGasovod kroz Ukrajinu
Gasovod kroz Ukrajinu - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2022
Pratite nas
Ukrajina je obavestila „Transnjeft“ da je obustavila pumpanje nafte južnim krakom naftovoda „Družba“ u pravcu Mađarske, izjavio je za Sputnjik portparol i savetnik direktora „Transnjeft“ Igor Demin.
„Ukrajinska strana nas je obavestila da je obustavila isporuku u pravcu Fenešlitke (Mađarska) zbog pada napona“, rekao je predstavnik „Transnjeft“.

Orban sazvao sednicu Saveta bezbednosti

Portparol mađarske Vlade Zoltan Kovač saopštio je da je mađarski premijer Viktor Orban sazvao večeras Savet bezbednosti zbog obustave rada naftovoda „Družba“.
„Zbog obustave isporuke nafte preko 'Družbe', kao i zbog pada raketa na teritoriju Poljske, premijer Viktor Orban sazvao je Savet bezbednosti“, napisao je Kovač na Tviteru.
Agencija MTI saopštila je da mađarska naftno-gasna kompanija MOL prati situaciju na naftovodu „Družba“ i zajedno sa ukrajinskim partnerima razmatra mogućnosti njegovog ponovnog pokretanja. Dodaje se da rezervi nafte u zemlji ima dovoljno za tri meseca.
Ranije su poljski mediji objavili da su dve rakete pale na teritoriju Poljske u blizini granice sa Ukrajinom. Portparol vlade Pjotr Miler izjavio je da je premijer Poljske sazvao sastanak Komiteta Saveta bezbednosti saveta ministara nakon izveštaja o padu rakete na teritoriju zemlje.
Naftovod „Družba“ počinje u Samarskoj oblasti, prolazi kroz Brajnsk a onda se grana na dva dela: severni koji ide preko teritorije Belorusije, Poljske i Nemačke, i južni preko Ukrajine, Češke, Slovačke i Mađarske.
Naftovod Družba - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2022
RUSIJA
Mađarska predložila da preuzme plaćanje tranzita nafte preko „Družbe“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala