- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Sramota koja se ne može zaboraviti“ – bio od početka uz Novaka, a sada ga pustio u Australiju

© AP Photo / Hamish BlairNovak Đoković, Australijan open 2021.
Novak Đoković, Australijan open 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2022
Pratite nas
Novak Đoković čuo je dugo čekanu vest da će moći da igra na predstojećem Australijan Openu nakon što je Endrju Džils, novi ministar za imigracije, odlučio da poništi Novaku prethodno donetu trogodišnju zabranu ulaska u Australiju. Novi ministar bio je na strani srpskog asa tokom sage u Melburnu, a sada kada je u mogućnosti odlučio je i da mu pomogne.
Kada je u januaru stigao u Melburn Novak Đoković verovatno nije mogao ni da nasluti da će ga tamo sačekati prava drama.
Iako je imao medicisnko izuzeće, srpski teniser deportovan je iz Australije zahvaljujući ministru za imigracije Aleksu Hoku, a pravda je stigla nekoliko meseci kasnije.
Nakon izbora u Australija smenjen je premijer Skot Morison, a sa njim i Hok na čije je mesto došao Endrju Džils.
Kao što je Hok u svojim rukama imao dozvolu da deportuje Novaka i time mu automatski zabrani ulazak u zemlju na tri godine, tako je Džils koji je došao na mesto ministra za imigracije stekao mogućnost da tu zabranu poništi.
Nagoveštavali su Australijanci da bi to moglo da se dogodio jer je Džils naklonjen tenisu i voli da prati Australijan Open, a onda je konačno stigla vest o tome da je ministar odlučio da ukine Novaku zabranu.
Novi ministar za imigracije bio je podrška srpskog teniseru dok je trajala saga u Australiji i redovno je komentarisao odluke svog protivnika Morisona.
„Iznova i iznova Morisonova vlada nastoji da prigrabi sve više vlasti. Šta god da Sud odluči danas u vezi sa Đokovićevom vizom, ova sramotna saga je vođena neuračunljivošću, ne nesposobnošću. Ovo se ne može zaboraviti“, napisao je tokom drame kroz koju je prolazi Novak Džils.
Endrju Džils u politiku je ušao 2013. godine kao laburistički član Predstavničkog doma Australije. Predvodio je kampanju koja je pokušala da zaustavi Morisonovu vladu u određenim skandaloznim odlukama koje su vezane za privitizaciju, ali i Novaka Đokvića.
On je takođe odgovoran za „ponovno pokretanje“ laburista sa multikulturalnim zajednicama, uključujući osnivanje Komiteta za multikulturalni klub za informisanje o budućem razvoju politike.
Džils se još uvek nije javno oglasio povodom ukidanja zabrane, ali nema sumnje d aje novi ministar svestan da je doneo pravednu odluku jer je srpski teniser oštećen početkom godine.
Novak je istakao da će se vratiti u Australiju ako mu to bude dozvoljeno, a sva je prilika da ćemo srpskog asa gledati od 16. januara na prvom Grend slemu u sezoni.
►Za Sputnjik je nedavno pričao Novak Đoković.
Đoković - Cicipas, Torino, Masters - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2022
SPORT
Đoković otkrio kako „ulazi u glavu“ Cicipasa
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2022
SPORT
Novak Đoković ide u Australiju! Ministar poništio zabranu – velika pobeda srpskog šampiona!
Đoković - Cicipas, Torino, Masters - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2022
SPORT
Novak dotukao Cicipasa i krenuo po krunu u Torinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala