- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković otkrio kako „ulazi u glavu“ Cicipasa

© AP Photo / Antonio CalanniĐoković - Cicipas, Torino, Masters
Đoković - Cicipas, Torino, Masters - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2022
Pratite nas
Novak Đoković odigrao je odličan meč protiv Stefanosa Cicipasa i tako pobedom otvorio grupnu fazu Završnog mastersa u Torinu. Srpski teniser zadovoljan je bio svojom igrom, a govorio je i o rekordu Rocera Federera koji može da izjednači ukoliko dođe do titule.
Osam puta je Novak pobedio Stefanosa Cicipasa i ušao je u meč u Torinu kao veliki favorit jer je jedan od igrača koji najbolje „ulaze u glavu“ grčkog asa. Još jednom je morao Cicipas da se pokloni Novaku, a srpski teniser istakao je da je od početka bio fokusiran i spreman da iskoristi retku priliku da oduzme servis protivniku.
„Počeo sam meč veoma dobro. Znao sam da će biti mnogo lakih gemova na obe strane jer su uslovi brzi, nadmorska visina je velika i teško je riternirati. Ako pogađaš prava mesta na servisu, doći će laki poeni. Tako je i bilo. Znao sam da sa igračem koji ima takav servis imam šansu u možda jednom-dva gema, i bio sam usredsređen kada se ta prilika ukazala. To je uticalo na ceo meč, iako je bio tek prvi gem“, istakao je Novak posle meča.
Srpski as podvukao je da mu je dobar servis bio izuzetno važan segment u ključnim trenucima kao što je bio taj-brejk u drugom setu.
„Želeo sam da budem konstantan i da nastavim da serviram dobro, što sam i uradio. Završio sam meč u taj brejku uz pomoć dva izvrsna servisa, to uvek pomaže. U taj brejku sam uspeo da mu pročitam servis kada je bilo potrebno, jedan sjajan pasing šot. Nijanse su odlučile. Bio sam čvrst s osnovne linije, terao ga da igra, dobro servirao. Sjajno izdanje sve skupa“, zadovoljan je Đoković.
Na Završnom Mastersu do sada je osvojio pet trofeja i fali mu samo jedan kako bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom koji drži rekord sa šest titula.

„Naravno da sam svestan toga, uvek je veliki motiv pisati istoriju ovog sporta. To ne utiče na ceo pristup jer sam dovoljno iskusan, znam kako da se spremim, ali jesam svestan te mogućnosti. Zadovoljstvo je i čast opet biti u toj poziciji“, zaključio je Đoković.

►Za Sputnjik je nedavno pričao Novak Đoković.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2022
SPORT
Novak Đoković ide u Australiju! Ministar poništio zabranu – velika pobeda srpskog šampiona!
Đoković - Cicipas, Torino, Masters - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2022
SPORT
Novak dotukao Cicipasa i krenuo po krunu u Torinu
Ruski teniser Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2022
SPORT
Ruski derbi – za pamćenje! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala