Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Čović: Kurtijeva provokacija smišljena spolja

© Sputnik / Radoje PantovićNebojša Čović
Nebojša Čović - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2022
Pratite nas
Bivši šef Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović ocenjuje da su najave iz Prištine da KBS mogu da deluju na celoj teritoriji Kosova uključujući i sever još jedna u nizu provokacija kosovskog premijera Aljbina Kurtija koja je smišljena uz pomoć međunarodne zajednice.
Čović je za Kosovo onlajn dodao da svakako treba biti spreman za potencijalna provokativna iznenađenja.
„Ovo je još jedna u nizu provokacija čiji je egzekutor Aljbin Kurti, a ideja i kompletan paket svih tih provokacija je smišljena spolja, od strane međunarodne zajednice. Ne treba se mnogo uzbuđivati oko svega, ali naravno treba biti spreman u vezi bilo kakvog iznenađenja“, kaže Čović.
Kada je reč o KBS, Čović kaže da oni Srbi koji i dalje rade rade u toj instituciji treba dobro da razmisle nakon nedavne izjave kosovskog ministra odbrane.
„Svi Srbi, a čujem da ih ima oko stotinak, koji su deo KBS, treba dobro da razmisle, pogotovo nakon izjave ministra odbrane Armenda Mehaja koji je rekao da svi pripadnici KBS imaju u genima krv Adema Jašarija, jednog zločinca i kriminalca. Moj savet je da idu i hitno urade analizu krvi, a nakon toga hitno skinu uniforme i izađu iz takve sramne organizacije pokazujući na taj način srpsko jedinstvo“, kaže Čović.
Čović je dodao da dodaje da primanja ne bi trebalo da budu razlog za ostanak u KBS.
„Čujem da se na prostoru Kosova i Metohije teško živi i da su plate male dok pripadnici u KBS primaju 400 evra, a ako ste oficir iz redova srpske zajednice onda je plata 1.600 evra. Treba da ih bude sramota i poslednji je trenutak da tu svoju sramotu isprave i ne dozvole da prodaju veru za večeru, jer će biti bruka svojih pokoljenja“, kaže Čović.
Zastave Srbije, EU i Amerike - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2022
SRBIJA
Šta se krije iza iznenadnog zaokreta Amerike u taktici prema Srbiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala