- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija nastavlja nikad težim putem

© Sputnik / Lola ĐorđevićSelektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2022
Pratite nas
Košarkaši Srbije nastavljaju težak put ka Svetskom prvenstvu i igraće u petak od 20.00 u Njukaslu protiv ekipe Velike Britanije.
Srpski košarkaši moraju da ostvare sve pobede do kraja kvalifikacija kako bi obezbedili mesto na Mundobasketu, a selektor Svetislav Pešić imaće na raspolaganju tim bez najboljih igrača.
Zbog već čuvenog sukoba FIBA i Evrolige, odnosno odbijanja NBA lige da pusti svoje igrače da igraju za reprezentacije, kvalifikacioni prozori su lišeni vodećih košarkaša nacionalnih timova.
U susret reprezentaciji izašli su večiti rivali i stavili su na raspolaganje selektoru svoje srpske igrače.
Pešić je u Njukasl poveo Marka Jagodića Kuridžu, Luku Mitrovića, Danila Anđušića, Uroša Trifunovića, Aleksu Uskokovića, Marka Pecarskog, Borišu Simanića, Dušana Ristića, Dušana Miletića, Stefana Jovića, Aleksu Radanova, Nikolu Topića, Nemanju Dangubića i Ognjena Dobrića.
„Dosta dobro smo započeli drugu rundu kvalifikacija, sa pobedama protiv Grčke i Turske. Ono što je sada mnogo važnije su utakmice koje nas sada očekuju sa Velikom Britanijom i Turskom. Važno je da kažem da smo u ovom prozoru prošli kroz jedan naporan proces, gde smo završili sa Grčkom i Turskom u avgustu sa 31 igračem, sada će 38 igrača proći kroz kvalifikacije, što znači da ne postoji nikakav kontinuitet, za razliku od timova sa kojima igramo. U prvom krugu smo dobili najteže protivnike, koji igraju u istom sastavu. Mi smo bolji od Belgije i Letonije, ali oni su igrali u kompletnom sastavu, a mi smo pravili ekipu koja nije zavisila od naših želja i procena. Imaćemo tešku utakmicu. Oni su pobedili Tursku, protiv Letonije su izgubili u poslednjem minutu, a Letonija je igrala u kompletnom sastavu. Radi se o ekipi koju veoma respektujemo. Radimo na tome da se uigramo i nadamo se da će ovi momci biti zdravi i da će dati svoj maksimum“, rekao je Pešić.
Stanje na tabeli je tako da Srbija ima tri pobede i tri poraza posle šest utakmica i zaostaje dva trijumfa nad vodećom Letonijom, odnosno jedan nad drugoplasiranom Grčkom.
Srbija ima isti broj pobeda i poraza kao i četvrtoplasirana Belgija, a kako samo tri ekipe mogu da obezbede Mundobasket, srpskom timu je neophodno da pobedi sve utakmice do kraja, a posle Velike Britanije u ponedeljak će u Beogradu igrati protiv Turske.
Marko Jagodić-Kuridža - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2022
SPORT
Jagodić-Kuridža Sputnjiku: „Nekada je i lakše kada nemaš pravo na kiks“
Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2022
SPORT
Pešić poručio Sputnjiku: Hoćemo na Mundobasket, nisam došao da pravim karijeru /video/
Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2022
SPORT
Pešić pred kvalifikacije otkrio: Srbija bez važnih igrača juri Mundobasket
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala