- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pešić poručio Sputnjiku: Hoćemo na Mundobasket, nisam došao da pravim karijeru /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićSvetislav Pešić
Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2022
Pratite nas
Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić po prvi put je nakon Evrobsketa održao konferenciju, a tema su bile kvalifikacione utakmice sa Velikom Britanijom i Turskom 11. i 14. septembra.
Na pitanje Sputnjika o tome koliko je važno da se izbori plasman na Svetsko prvenstvo i Olimpijske igre jer Srbija nema medalju od 2017. godine selektor je istakao da će tim dati sve od sebe.
„Imao sam prilike da pričam od momenta kada sam došao, ne bih previše širio priču. Posećivao sam redakcije, bio na televizijama, nekima sam i dosadio. Želim da kažem da su se prioriteti promenili. Kristerijumi su se promenili, sistem takmičenja takođe. On je apsolutno protiv svih reprezentacija, ne samo Srbije. Značaj reprezentacije se menja. Ukupno gledano, a samim tim i kriterijum igrača koji su kandidati za tim. Svaki uspeh reprezentacije ne mora da znači da košarka napreduje. Za svaki uspeh reprezentacije može da podigne interes zemlje, države i tako dalje, tako i naše. Uvek to govorim. Kod nas u Srbiji popularnost košarke se povećava iz godine u godinu, a potencijali se smanjuju. To je kontraproduktivno, to je disbalans. Zašto je to tako? Malo smo se smanjili. Kako bih rekao, klupska takmičenja dobijaju na značaju, reprezentativna prelaze u neke turnire. Želja svih navijača i nas koji smo u svemu tome direktni učesnici, ne postavlja se pitanje. Zbog toga smo i tu, da probamo da uradimo sve, koliko je u našoj moći da damo maksimum za Mundobasket, a onda i na Olimpijske igre. Zbog toga sam došao. Nisam došao da pravim karijeru niti da pišem novu knjigu. Moju knjigu sam odavno napisao, moja karijera odavno je napisana. Ovde sam došao zbog toga“, odgovorio je Pešić na pitanje Sputnjika.
U emisiji Miljanov Korner gostovao je Svetislav Pešić.
Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2022
SPORT
Pešić pred kvalifikacije otkrio: Srbija bez važnih igrača juri Mundobasket
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala