- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jagodić-Kuridža Sputnjiku: „Nekada je i lakše kada nemaš pravo na kiks“

© Sputnik / Lola ĐorđevićMarko Jagodić-Kuridža
Marko Jagodić-Kuridža - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2022
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se pred mečeve sa Velikom Britanijom i Turskom u okviru kvalifikacija za Mundobasket, a očekivanja pred ove utakmice izneo je Marko Jagodić Kuridža.
Na pitanje Sputnjika vezano za situaciju u kojoj Orlovi praktično nemaju pravo na kiks, Jagodić Kuridža je imao spreman odgovor.
„Dobro, teško je, a možda je nekada i lakše zato što nemaš prava da se opustiš. Moraš da budeš na maksimumu. Takve utakmica znaš kako moraš da igraš. I nekada ih je lakše igrati“, objasnio je Kuridža.
Dodao je da posle Evrobasketa svi u reprezentaciji gledaju unapred.
„Okupili smo se brzo posle Evropskog prvenstva, tamo je bilo šta je bilo i ne treba se na to vraćati. Gledamo prema napred, čekaju nas dva meča koja moramo da pobedimo, a neće biti lako. Pripremaćemo se korak po korak. Sada mislimo samo o Velikoj Britaniji i ne smemo je potceniti. Agresivni su u oba pravca i moramo da zgradimo koš i uvučemo ih u naš ritam. Verujem u pobedu“, kazao je košarkaš Budućnosti.
Impresije pred naredne dve utakmice izneo je i košarkaš Crvene zvezdeLuka Mitrović.
„Kao da je prvi put. Dugo je vremena prošlo, da je praktično kao prvi put, iako sam među starijima i iskusnijima. Ovo je nova prilika da se debituje za reprezentaciju, što je velika satisfakcija i zadovoljstvo. Iskreno, nije mi čudno sve ovo, jer bilo klub ili reprezentacija imam stav da, svaki put kada izađem na parket dajem sve od sebe, bilo da je trening ili utakmica. Tako je bilo kroz celu karijeru, sada je nebitno da li imam 21 ili 29 godina, to se ne menja“.
Mitrović je za Sputnjik istakao da je povreda koju je imao - sanirana.

„Jeste, sada je bolje. Opet, oseti se pauza, ali verujem da će do prve sledeće utakmice to sve doći na svoje“, rekao je Mitrović Sputnjiku.

► Gost emisije Miljanov korner bio je predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović
Dragan Tarlać - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2022
SPORT
Novi Stojaković u reprezentaciji Srbije?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala