- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novi Stojaković u reprezentaciji Srbije?

© Sputnik / Lola ĐorđevićDragan Tarlać
Dragan Tarlać - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2022
Pratite nas
Direktor reprezentacije Srbije Dragan Tarlać prisustvovao je konferenciji za medije zajedno sa selektorom Svetislavom Pešićem i tom prilikom se dotakao mogućih „pojačanja“ za naš nacionalni tim.
Govorilo se najviše o Mariju Nakiću, Tristanu Vukčeviću, te Andreju Stojakoviću koji je nedavno izabrao da ide na prestižni Stenford, kao i momcima sa našim korenima...
„O svima se razmišlja, sve koje ste naveli iz različitih uglova treba posmatrati, zbog mesta rođenja, broja pasoša i drugih stvari. Kod Tristana postoji opredeljenje da igra za Srbiju, ali mora da sačeka 21. rođendan da bi mogao da obuče dres reprezentacije. Skauting se proširio. Potpisuje se dokument kojim se obavezujete da ćete igrati za reprezentaciju do 18, odnosno 21. godine. Deca se uvode tako u situacije u kojima ne žele da budu, ali tu mi ne možemo mnogo. Tristan nije želeo da nastupa za Grčku, strpljivo čeka 21. rođendan. Sada po novom pravilniku igrač koji je u mlađim kategorijama igrao za jednu reprezentaciju, do 23. godine neće moći da menja košarkaško državljanstvo", rekao je Tarlać.
Dodaje da se igrači pomno prate...
„Jedini način da se to spreči jeste da se radi skauting od najmlađih dana, da budu u našem sistemu, kako ih neko drugi ne bi prisilio da igraju tamo gde možda ne žele. Igrači sa našim korenima iz američkih srednjih škola su na našem radaru, visoko se kotiraju i pratimo ih. Oko Marija Nakića ne bih previše, jer ne želim da mi nešto iznosimo neke tvrdnje dok se porodica ne oglasi".
Kakva je šansa da za Srbiju zaigra Andrej Stojaković, sin čuvenog Peđe Stojakovića?
„U kontaktu smo, o tome razgovaramo od Andrejevog rođenja. Moje prijateljstvo sa Peđom ne menja ništa u odnosu na odluku koju prvo mora da donese dete. Gde se oseća najbliže, najtoplije, kao što je došlo od Tristana. Trebalo je vreme da on to odluči, tako treba i Andrej. Ne može Peđa da preseče, već Andrej, da on oseti da ovde pripada".
► Gost emisije Miljanov korner bio je predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović
Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2022
SPORT
Pešić poručio Sputnjiku: Hoćemo na Mundobasket, nisam došao da pravim karijeru /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala