- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Turci pred sudar sa Srbijom: „Dvostruki standardi moraju da prestanu“

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaErgin Ataman
Ergin Ataman - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2022
Pratite nas
Selektor košarkaške reprezentacije Turske Ergin Ataman, ujedno i trener Anadolu Efesa, izjavio je da se nada pronalaženju rešenja po pitanju „prozora“ u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.
Turci inače u petak dočekuju Belgiju, a tri dana kasnije gostuju Srbiji u Beogradu.
Veliki broj igrača i košarkaških radnika žali se na stanje u kvalifikacijama i u odnosu Fibe i Evrolige, pa tako ni Ergin Ataman ne zaostaje.
„Tu sam, biću sa timom danas i sutra, potom u sredu uveče putujem za Madrid gde ću voditi Efes protiv Reala u četvrtak. Vraćam se u petak ujutru u reprezentaciju. Odradićemo poslednje taktičke pripreme pred sam meč sa Belgijom. Uslovi su teški, ali moramo da pobedimo i verujem da hoćemo. Lično nemam problema, neću moći da vodim samo jedan trening. Ipak, igračima je daleko komplikovanije. Četiri igrača Fenerbahčea će igrati utakmicu Evrolige u četvrtak, a onda će braniti boje reprezentacije u petak", istakao je Ataman, a preneo Jurohups.
Ataman neće moći da računa na Sertača Šanlija iz Barselone. Slično tome, Srbija neće moći da računa na pomoć Nikole Kalinića i Vanje Marinkovića.
„Pojedini evroligaški klubovi ne puštaju igrače, dok im neki daju dozvolu. Virtus je recimo dozvolio Ismaelu Bakou da igra za Belgiju i biće u timu protiv nas. Isto važi i za Retina Obasohana koji će igrati za Asvel u četvrtak, ali će biti u belgijskoj ekipi. A mi nemamo Šanlija na raspolaganju. Dvostrukim standardima mora da se stane na kraj“, zaključio je selektor Turske.
U emisiji Miljanov Korner gostovao je Svetislav Pešić.
Dragan Tarlać - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2022
SPORT
Novi Stojaković u reprezentaciji Srbije?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala