- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpkinje pred eliminacijom – pobeda protiv domaćina ultimatum

© Foto : Rukometni savez SrbijeRukometašice Srbije i selektor Uroš Bregar
Rukometašice Srbije i selektor Uroš Bregar - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2022
Pratite nas
Srpske rukometašice od 18 sati igraju treću utakmicu grupne faze na Evropskom prvenstvu protiv reprezentacije Slovenije u Celju, a pobeda je ultimatum ako žele da obezbede drugu fazu takmičenja.
Rukometašice Srbije doživele su teška dva poraza na startu Evropskom prvenstva od Danske i Švedske i sada se nalaze u prilično lošoj situaciji jer su pred eliminacijom.
Šanse za opstanak postoje, ali reprezentacija Srbije nema prava na grešku.
U meču sa Slovenijom srpskim rukometašicama potrebna je bilo kakva pobeda ukoliko Danska osvoji bod ili savlada Švedsku. U suprotnom, Srpkinje moraju da pobede Sloveniju sa najmanje osam golova razlike.
Zadatak je težak, ali ne i nemoguć. Srpkinje sigurno posle dva poraza imaju problem sa samopouzdanjem, međutim pobeda protiv Slovenije je nešto što su već uspele da urade prošle godine na Svetskom prvenstvu.
Selektor Uroš Bregar veruje da će rukometašice dati sve od sebe i pokušati da najpre poboljšaju napad koji je škripeo u prethodnim mečevima.
„Što se mene tiče uradićemo sve da dobijemo ovu utakmicu. Biće teško, Slovenija je veoma motivisana zbog igre na domaćem terenu, a mi moramo da uradimo mnogo bolji posao od onoga što smo pokazali do sad. Slovenija je u prvoj utakmici na takmičenju igrala fenomenalno, iskoristila loš dan Danske, iskoristili su priliku koja im je bila pružena i dobili dva boda“, naveo je selektor Srbije.
Bregar nije želeo da traži opravdanja, ali je podvukao da je Srbija u izuzetno teškoj grupi.
„Danska i Švedska na svakom takmičenju završavaju među pet najboljih selekcija. Bilo nam je zaista teško u prva dva kola, jer nemamo dovoljno rotacija koje bih želeo kao trener. Mi moramo da budemo bolji i želeo bih da u poslednjoj utakmici u ovoj grupi pokažemo drugačije lice“, zaključio je Bregar.
► Gošća Miljanovog kornera bila je Jelena Janićijević.
Rukomet - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2022
SPORT
Najteži poraz rukometašica Srbije u istoriji na EP
Rukomet - Sputnik Srbija, 1920, 04.11.2022
SPORT
Srpkinje poražene na startu Evropskog prvenstva
Rukometaši Srbije tokom utakmice protiv Francuske u Zrenjaninu - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2022
SPORT
Srpski rukometaši preslišali i Slovačku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala