- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Najteži poraz rukometašica Srbije u istoriji na EP

CC0 / Pixabay / Rukomet
Rukomet - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2022
Pratite nas
Ženska rukometna reprezentacija Srbije zabeležila je i drugi poraz na Evropskom prvenstvu u Sloveniji i dospela nadomak eliminacije već posle prvog kruga. Od Srpkinja je u drugom kolu bila bolja Danska sa 34:21 (18:11), koja je nanela najteži poraz našoj selekciji u istoriji na evropskim prvenstvima.
Bio je ovo meč sličan onom sa Švedskom iz prvog kola. Protivnice su od starta stekle vođstvo, a kako se približavao kraj prvog poluvremena, rasla je i razlika u korist Dankinja, na kraju sedam golova prednosti (18:11) na poluvremenu.
Ništa izabranice Uroša Bregara nisu mogle ni u drugom poluvremenu. Dankinje su držale osam do devet golova prednosti do finiša, kada su pojčale gas i otišle na velikih i konačnih 13 golova razlike - 34:21.
Brotman Hejndal, Trine Jensen, Mete Trenborg i Andrea Hansen su sa po četiri gola bile najbolje u redovima Danske.
Kod Srbije, bolje od ostalih, bile su Jovana Stojiljković sa šest, Anđela Janjušević sa četiri i Jelena Lavko sa dva gola.
U drugom meču ove grupe Švedska je savladala domaćina Sloveniju sa 33:22 i obezbedila prolaz u drugu fazu, dok našim devojkama ostaje samo teorija da bi mogle u poslednjem kolu pobedom nad domaćinom da upadnu u krug i prođu u drugu fazu.
Duel sa Slovenkama na programu je u utorak od 18 časova.
Standings provided by Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala