- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan se pita, ali Petrić je oprezan: „Pun gas“, ne želimo sudbinu Francuza

© Miroslav TodorovicRikardo Gomeš, Partizan - Kolubara
Rikardo Gomeš, Partizan - Kolubara - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2022
Pratite nas
Fudbaleri Partizana sa čela Grupe D ulaze u poslednje kolo Lige konferencija i meč sa češkom ekipom Slovacko (21.00), u kojem ih pobeda, remi, pa čak i poraz u slučaju pobede Nice ili remija sa Kelnom, vode u nokaut fazu.
Ipak, trener Gordan Petrić ništa ne prepušta slučaju. Kako je rekao, imaće tremu zbog 18.000 mališana koji će biti na tribina, ali je maksimalan oprez prisutan jer ekipa ne želi da proživi sudbinu Olimpik Marseja koji je zbog juriša i primljenog gola u 95. minutu od Totenhema ispao iz Lige šampiona i završio evropsku odiseju.
Javnost u Srbiji mišljenja je da su crno-beli već obezbedili evropsko proleće i da je Slovacko, kao rezultatski najslabija ekipa s kojom je Partizan u Češkoj remizirao (3:3) unapred otpisana. Ne slaže se sa tim stavom čovek koji je preporodio i upalio „parni valjak“.
„E, to je sad demagogija... Nisam ja ni kada su izvučene grupe razmišljao o Nici i Kelnu, već samo u prvoj utakmici sa Slovackom u Češkoj. Jeste dobra situacija, međutim, nije ništa završeno. Sve u trenutku može da se okrene. Videli se u utorak uveče šta se dogodilo u grupi Lige šampiona i kako je Marsej ispao. Partizanovi igrači izašli su iz kalkulantskog filma – neću da ponavljam da će da bude pun gas, jasno je šta želimo“, istakao je na konferenciji za medije Petrić.
Kako su protiv Kelna (1:0) u prethodnom kolu bile dve bakljade i dva prekida meča zbog guste makle koja se nadvila nad travnatim tepihom u Humskoj, tako je UEFA „zaključala“ kapije za susred poslednjeg kola. Ipak, to ne znači da će stadion biti prazan, jer je dozvoljeno prisustvo najmlađima, a prognoze su da bi oko 18.000 mališana trebalo da zauzme svoje mesto na tribinama Partizanovog stadiona.
„Kao trenera me hvata mala trema što će na stadoinu da bude veliki broj dece. Njih oko 18.000. Možda će neko od tih mališana da postane fudbaler Partizana, verujem da će mnogi od njih da navijaju za naš klub posle ovog iskustva“, istakao je Gordan.
Petrić je, zajedno sa svojim stručnim štabom, do najsitnijih detalja „skenirao“ Slovacko i prezentovao svojim fudbalerima šta tačno mogu da očekuju i koje su „slabe tačke“ češkog tima.
„Izvukli smo pouke iz prvog meča. Česi forisraju direktan fudbal, više nego Keln. Nisu uopšte naivna ekipa. Nica je imala mnogo sreće da ih minimalno dobije. Francuzi su tada bili slabiji. Prenećemo igračima šta od njih očekujemo kako bismo zaustavili Slovacko, mada ne bi trebalo da se opteretimo igrom rivala previše, već da vrline prilagodimo našem stilu. Mnogo utakmica je odigrano u međuvremenu, pokazalo se da Partizan može da igra zanimljiv fudbal. Sposobni smo da Česima napravimo veći problem nego u prvom okršaju. Ideja je da i u nespecifičnim situacijama odradimo sve kako bi trebalo“, jasan je Gordan.
Standings provided by Sofascore
Partizanu je za evropsko proleće i to sa prve pozicije potrebna pobeda ili da ne izgubi, a Nica da ne pobedi Keln. Remi takođe donosi plasman u nokaut fazu, ali sa druge pozicije ako Nica pobedi. I poraz je opcija, s tim što u tom slučaju Nica mora da pobedi Nemce ili da remizira.
Kada je startnih 11 u pitanju, očekuje se da će crno-beli na teren istrčati u već poznatoj i delotvornoj formaciji 4-2-3-1.
Aleksandar Popović biće prvi izbor Petrića na golu, dok će kraj desn aut linije dejstvovati Marko Živković. Dva centralna štopera biće Svetozar Marković i Igor Vujačić, a levo kapiten Slobodan Urošević.
Ispred poslednje linije biće dvojica zadnjih veznih Hamidu Traore, a njemu će društvo po svemu sudeći praviti Kristijan Belić, za razlku od prethodnog meča u Evropi, gde je ta uloga pripala Ljubomiru Fejsi, koji je kasnio kod prvog gola Nice.
Desno krilo će biti brzonogi Fuseni Dijabate, koji je podbacio u prošlom kolu Lige konferencija protiv Francuza na „Alijanc rivijeri“, dok će preko puta biti Kvinsi Menig. Kreacija će biti poverena Izraelcu Bibrasu Nathu, dok će najistureniji fudbaler Partizana, očekivano biti legionar Rikardo Gomeš.
Gordan Petrić - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2022
SPORT
Petrić: Zbog dece želim da prođe sve kako treba
Aleksandar Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2022
SPORT
Zvezdin „ruski rulet“ u Monte Karlu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala