- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezdin „ruski rulet“ u Monte Karlu

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Pešić
Aleksandar Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2022
Pratite nas
Čitava sezona Crvene zvezde na evrosceni staće u 90 minuta meča sa Monakom u Monte Karlu. A tamo gde je najveći kazino u Evropi, baš tamo će Zvezda od 18 časova i 45 minuta (RTS, Arena 1 premijum), morati da zaigra „ruski rulet“! Kockanje na sve ili ništa, jer samo pobeda donosi plasman u nokaut fazu.
Mada, u slučaju da Trabzon slavi protiv Ferencvaroša, koji je već obezbedio prvo mesto u Grupi H, onda bi crveno-beli morali većom razlikom da slave nego Turci protiv Mađara.
Zato, petostruki uzastopni šampion Srbije nema prostora za kalkulacije. Svi u napad, na pobedu, jer bilo koji drugi rezultat izbacuje Zvezdu iz trke za prolaz, a u slučaju neuspeha izostala bi i selidba u Ligu konferencije.
Svestan je Miloš Milojević strateg kluba s Marakane da neće biti lako napasti i odneti sav plen sa stadiona „Luj Drugi“ u Monte Karlu, jer je Monako ima šestostruko skuplji tim, ali je isto tako jasno da su čuda moguća i da ih je Zvezda već činila u prošlosti.
„Uvek pristupamo utakmici kao i svakoj drugoj. Ponekad dosta zavisi od snage protivnika. Motivisanost, spremnost i fokus će biti presudni. U mnogim stvarima bili smo pravi u prvoj utakmici. Moramo da budemo za nijansu hrabriji i ofanzivniji“, rekao je strateg crveno-belih.
A Zvezda je pala pred Monakom u jednom izjednačenom meču na Marakani, kada je Srnić bio neoprezan i jednu benignu situaciju je pretvorio u kazneni udarac za Francuze koji je realizovao Bril Embolo (1:0). Taj bod bi sada i te kako značio, ali nema kukanja za prosutim mlekom...
Milojević zna gde se dobija bitka – na sredini terena.
© Foto: FK Crvena zvezdaMiloš Milojević
Miloš Milojević - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2022
Miloš Milojević
„Očekujem prepoznatljiv Monako. Moramo da zatvorimo centralni deo terena, trčanjem dolaze do gola. Očekujem tako nešto od trija u napadu, ko god bude igrao. Naš kvalitet je kad igramo kao kolektiv, pa neki pojedinac uvek iskoči. Katai, Pešić, Ivanić, mislim da je vreme da proradi. Defanzivci Monaka su fizički jako dobri, ponekad previše veruju u to, pa kiksnu. U odnosu na prvu utakmicu smo napadački u boljoj formi“, hrabri se Milojević.
Ono što ne ide u prilog Zvezdi jeste tradicija i užasan skor sa francuskim klubovima, kao i činjenica da crveno-beli nikada nisu slavili protiv francuskih timova u gostima. Ali, tradicija služi da bi se prekidala, rušila...
„Nisam neko ko juri rekord i nemam taj ego borbe sa prošlošću. Najviše volim finala i ovo je kao neko finale. Svaka utakmica je ista i uvek je moranje. Traži od igrača da se opuste i ne razmišljaju o rezultatu. Nekada možete da prevarite fudbal“, istakao je Milojević.
Uzda se Zvezda i u poštenje Mađara koje s klupe vodi Rus Stanislav Čerčešov. Naime, Ferencvaroš je već prošao, pa ne mora da zapne protiv Trabzona u Istanbulu, a Turke imaju imperativ pobede i vodiće računa o gol-razlici, baš kao i Zvezda.
Standings provided by Sofascore
„Očekuje fer utakmicu. Trabzon je prema mom mišljenju kvalitetniji jer Ferencvaroš igra reaktivan fudbal, kontra, polukontra. Prvi su u grupi i možemo samo da im čestitamo“, rekao je Milojević.
A kada je startnih 11 u meču odluke za Zvezdu, očekuje se da će Milojević izvesti sličan sastav u odnosu na onaj protiv Trabzona prošlog četvrtka u Beogradu (2:1). Hendikep za ekipu će biti suspenzija stuba odbrane Aleksandra Dragovića, ali koga nema, bez njega se mora i može.
Kapiten Milan Borjan biće među stativama, ispred njega će poslednju liniju predvoditi Marko Gobeljić na poziciji desnog beka, unutra će biti Nemanja Milunović i Strahinja Eraković, a levo Milan Rodić.
Sa dva zadnja vezna bi trebalo Zvezda da zaigra „ruski rulet“ u Monte Karlu. Gelor Kanga ima zacementirano mesto, dok se očekuje da će Slavoljub Srnić tragičar prvog meča sa Monakom, dobiti prednost u odnosu na Kingsa Kangvu koji se oporavio od povrede, ali nije 100 odsto spreman. Desno će biti Osman Bukari, levo Stefan Mitrović, dok je najveća dilema da li će Aleksandar Katai ili Mirko Ivanić biti zaduženi za organizaciju igre. U slučaju da Milojević izvede ultra-ofanzivnu formaciju i pusti ih obojicu od prvog sudijskog zvižduka, onda će jedan od „dva osigurača“ morati da ispadne iz kombinacije (Srnić po svoj prilici).
Kada je špic napada u pitanju, tu nema dileme jer je Aleksandar Pešić u fantastičnoj formi, što potvrđuju brojni golovi za pobede u prethodnim kolima, kako u Ligi Evrope, tako i u Superligi.
Zvezda je motivisana, utegnuta, spremna, samo je veliko pitanje šta je Monako spremio i kako će tim koji je u vlaništvu prebogatog Rusa Dmitrija Ribolovljeva, inače i vlasnika kazina u Monte Karlu, izgledati na velelepnom stadionu „Luj Drugi“.
Liga šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2022
SPORT
Kolaps Španaca i surova Benfika – poznat datum žreba za osminu finala LŠ
Ivan Ćurković - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2022
SPORT
Ćurković za Sputnjik: Piksi vlada situacijom, stojim iza svega što je rekao Zečević
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala