- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ćurković za Sputnjik: Piksi vlada situacijom, stojim iza svega što je rekao Zečević

© Foto : YT/Danas Conference CenterIvan Ćurković
Ivan Ćurković - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2022
Pratite nas
Skupština Fudbalskog saveza Srbije na kraju je ipak održana iz drugog pokušaja, ali se jedini kandidat Nenad Bjeković povukao zbog loše atmosfere kreirane u javnosti. Pritisci Crvene zvezde da partizanovac ne zasedne u najubodniju fotelju srpskog fudbala urodili su plodom.
Sputnjik je tim povodom pozvao Ivana Ćurkovića, nekadašnjeg predsednika Olimpijskog komiteta Srbije, počasnog predsednika FK Partizan i bivšeg potpredsednika FSS, koji je izjavio da je Nenad Bjeković napravio pravi potez, jer je svega nekoliko sati pred skupštinu povukao kandidaturu.
„Ja mislim da je Bjeković napravio najbolji potez u ovom trenutku. Jer mislim, ti napadi na njega i atmosfera koja se napravila oko tog izbora ne može da služi za ugled fudbalu ove naše zemlje. Nenad je napravio potez koji je bio najcelishodniji u ovom trenutku. Potpuno ga podržavam, mislim da kada su izbori na tako visoku i važnu funkciju i pred tako važno takmičenje kao što je Svetsko prvenstvo, onda tu ne treba da se ostavljaju tragovi koji mogu samo da budu negativni za naš fudbal“.
FIFA i UEFA su zapretile da će biti posledica ukoliko skupština posle prvobitnog otkazivanja ne bude održana u roku od 24 časa, ali kako se to dogodilo, jasno je da FSS neće snositi sankcije.
Kada je reč o atmosferi u nacionalnom timu pred odlazak na Mundijal, gde će Orlovi leteti bez predsednika u Katar, Ćurković smatra da se to neće odraziti na Piksija i njegove izabranike.
„Uvek može da se oseti na neki način, znate... Naravno, nismo mi nacija fudbalska takva da pretendujemo da osvojimo jedno od prva tri mesta na Svetskom prvenstvu. Ako se desi kiks bilo kakav može da se protumači, pa evo pa to je zbog situacije u Savezu, što nije tačno. Oni igraju u inostranstvu, nemaju mnogo dodirnih tačaka, a čovek koji ih okuplja, koji ih trenira i koji ih vodi Piksi Stojković on je čovek koji vlada situacijom i sa tom ekipom. Ja ga potpuno podržavam i on je pokazao da zna mnogo više nego mnogi. Mislim da će on znati da izvede i da povede reprezentaciju na najbolji način i da ova situacija sadašnja, malo konfuzna i neprimerena, neće da se odrazi na tim za Svetsko prvenstvo“.
Na Skupštini FSS je Žarko Zečević, legendarni funkcioner Partizana i aktuelni potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije osetio potrebu da odbrani Bjekovića od napada Zvezde, poručivši da su praktično svi prethodni predsednici FSS bili zvezdaši.
► Nedavno je u emisiji Miljanov korner o razlozima navijača Zvezde za odbijanje Nenada Bjekovića govorio novinar Ivan Tešanović.
Žarko Zečević - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2022
SPORT
Prštalo u Pazovi: Verbalni sukob Zečevića i direktora Zvezde obeležio Skupštinu FSS
Usledila je replika operativnog direktora Zvezde Marka Petrovića da prvi čovek srpskog fudbala ne bi trebalo da bude navijački „obojen“.
Ćurković ističe da u Srbiji to jednostavno nije moguće.
„Tako nešto ne postoji! Možemo ga dovesti iz inostranstva jedino, pa staviti nekoga ko nije kontaminiran ovom našom situacijom fudbalskom. Međutim, šalim se naravno. U pravu je Zečević, dobro poznaje situaciju u našem fudbalu i uopšte sportu, ono što on kaže ja iza toga stojim. On je čovek koji ima veliko iskustvo“, zaključio je Ćurković.
Nenad Bjeković - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2022
SPORT
Oglasio se Bjeković: Odustao sam jer Srbiji treba jedinstvo
Nenad Bjeković - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2022
SPORT
Bjeković povukao kandidaturu za predsednika FSS
Katar - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2022
Katar 2022
Snimak koji će obeležiti Svetsko prvenstvo
Nedavno je o situaciji u FSS u emisiji Miljanov korner govorio bivši reprezentativac Rade Bogdanović.
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala