- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Prštalo u Pazovi: Verbalni sukob Zečevića i direktora Zvezde obeležio Skupštinu FSS

© Sputnik / YouTube/Sputnjik Srbija / print screenŽarko Zečević
Žarko Zečević - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2022
Pratite nas
U Kući fudbala u Staroj Pazovi održana je Skupština Fudbalskog saveza Srbije, a Nenad Bjeković je i zvanično povukao kandidaturu za predsednika. Skupštinu je obeležio verbalni sukob Žarka Zečevića, legende Partizana i potpredsednika Olimpijskog komiteta i operativnog direktora Crvene zvezde Marka Petrovića.
Za razliku od ponedeljka kada nije bilo dovoljno delegata za kvorum, u utorak od 14 časova prisutno u Kući fudbala bila su 72 od 85 delegata, pa je bilo jasno da će skupština biti održana.
Ipak, glavna tema nije bilo glasanje za predsednika jer je Nenad Bjeković opozvao kandidaturu, što je izazvalo potrebu kod njegovog višedecenijskog prijatelja i saradnika iz Partizana Žarka Zečevića da se obrati prisutnima u Pazovi.
„Da vam dam neke napomene za ovo što se dešavalo u prethodna dva dana. Antagonizam između Zvezde i Partizana dovodi do ovoga što smo imali u prethodna dva dana. On šteti srpskom fudbalu. Ja bih samo hteo da napomenem nekoliko stvari. Prvo od 1985. godine Tomaš Tomašević, Nemanja Stanković, Miljan Miljanić, Nebojša Leković, Piksi Stojković, Zvezdan Terzišć, Slaviša Kokeza svi predsednici FSS su bili iz Crvene zvezde. Tole Karadžić je jedini predsednik kojeg je dao Partizan. Generalni sekretari od tog vremena, posle pokojnog Pejovića, bio je Jecković, Bulatović, Zoran Damjanović, Laković, Šurbatović, svi iz Crvene zvezde. U tom periodu, svi predsednici koji su bili izabrani, FK Partizan nije imao ništa protiv tih kandidata. Doprineo je, ili čak postavio Miljana Miljanića i Zvezdana Terzića za predsednika FS Srbije. O čemu se ovde radi, koji su to interesi, sujete pa nam ne valja Bjeković? Imamo reprezentaciju koja se kvalifikovala na Mundijal, koja je imala aspolutni mir. Piksi je uspeo da sa svojim igračima napravi rezultat vredan izuzetne pažnje. Imamo šansu da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo. Sami sebi pravimo ujdurmu. Žao mi je što čovek nije tu, a radi se o Zvezdanu Terziću koji me je prozvao javno i koji je rekao da ne mogu nikako Tole, Bjeka i Zeka da budu kandidati za predsednika. Bolje da je rekao da niko iz Partizana ne može da bude predsednik FS Srbije. Zvezdan Terzić koji je rekao da Bjeka ne može jer je crno-belo obojen. U ovoj zemlji postoji samo crveno ili crno bela boja. Realno, 95 odsto fudbalske javnosti je tako opredeljeno. Pa kakav onda treba da bude sledeći predsednik? Plavi, žuti, zeleni, narandžasti? Samo to da vam postavim kao pitanje. A onda i da odgovorim Zvezdanu Terziću. Kada je trebalo, nije izlazio iz moje i Nenadove kancelarije, dok nije promovisan za kandidata. I sada taj isti čovek ima obraza i snage da se u javnosti obraća prema nama koji smo manje-više nešto uradili u sportu. Od svega što mi je najviše krivo što mi mi prozivamo i osporavamo Nenada Bjekovića. Čovek koji je proglašen za najboljeg igrača Nice u zadnjem veku. Čovek bez mrlje. Čovek reprezentativac, bio izuzetno poštovan. Nikada ga niko nije odbio kada je fudbal u pitanju. Ali sada se rukovodimo sujetama i privatnim interesima“, rekao je Žarko Zečević, delegat skupštine i potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije.
Nakon što je dobio aplauz prisutnih delegata u Pazovi, za repliku se javio operativni direktor Crvene zvezde Marko Petrović, koji je stao u zaštitu generalnog direktora crno-velih Zvezdana Terzića.
"Sram vas bilo Zečeviću. Izneli ste gomilu neistina. Gospodin Zvezdan Terzić izabran je za predsednika FSS kao delegat OFK Beograda. Obišao je Srbiju, a kandidat Partizana Nenad Bjeković nije našao za shodno ni da se obrati Crvenoj zvezdi. Da nas pozove, da nas pita da popijemo kafu. Da nešto kaže. To je način na koji se gradi solidarnost i jedinstvo u srpskom fudbalu. Ono što Crvena zvezda želi, to je jednog kandidata. Želimo da on napravi nacionalno jedinstvo. Kandidat ne treba da bude obojen niti crveno, niti crno-belom bojom kao što je to gospodin Bjeković. Ovo je sramotno kako ste se vi danas obratili i kako ste izvrgli istorijske činjenice“, rekao je Petrović, ali je tom prilikom aplauz prisutnih izostao.
Na dnevnom redu koji je imao 11. tačaka, posle osme je Skupština FSS zaključena, a izbor novog predsednika će biti prolongiran za narednu godinu, verovatno krajem maja.
Nenad Bjeković - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2022
SPORT
Bjeković povukao kandidaturu za predsednika FSS
 Nenad Bjeković - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2022
SPORT
„Fudbalski cirkus“ iz Pazove: Mnogi se pitaju – preti li Srbiji i izbacivanje sa Mundijala?
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2022
SPORT
UEFA i FIFA saglasni: Biće posledica za Srbiju!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala