- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Apsurd! Novaka sabotiraju cele godine, a Britanac ga napao: Nije pravedno da igra u Torinu

© MARCO BERTORELLONovak Đoković Kamerun Nori
Novak Đoković Kamerun Nori - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2022
Pratite nas
Novak Đoković, srpski teniser uspeo je da se kvalifikuje na Završni Masters u Torinu jer je osvojio potrebne poene u Astani i Tel Avivu, ali i jer je prethodno osvojio Vimbldon. Iako je Novak mesto u Torinu obezbedio prema pravilima, Kameron Nori, britanski teniser, oštro se pobunio jer smatra da je srpski teniser „privilegovan“.
S obzirom da Novak Đoković nije mogao da igra na dva Grend slema (Australijan Open, US Open) i četiri Mastersa ( Indijan Vels, Majami, Sinsinati, Kanada) upitno je bilo da li će srpski teniser moći da obezbedi mesto među osmoricom najboljih u sezoni na Završnom Mastersu u Parizu.
Trofej sa Vimbldona trebalo je da znači da se Novak kvalifikovao za Torino, ali je srpski teniser zvanično postao učesnik Završnog Mastersa tek nakon osvajanja turnira u Tel Avivu i Astani.
Prema pravilima ATP-a svaki teniser koji osvoji Grend slem automatski postaje učesnik Završnog Mastersa, a povodom toga se oštro pobunio Kameron Nori, koji smatra da je Novak privilegovan jer se ove godine na Vimbldonu nisu dodeljivali poeni.
„Novak se očigledno kvalifikovao sa Vimbldona, tako da to izgleda malo čudno. Ne znam da li je to pravilo bilo i ranije, ali mi deluje nepravedno. Valjda i za Nika Kirjosa. Izgubio je finale i nije dobio ništa“, rekao je ljuti Nori.
Britanac je na Vimbldonu poražen upravo od Đokovića u polufinalu zbog čega je verovatno posebno ljut jer što nije dobio bodove i nije uspeo da se kvalifikuje na Završni Masters.
Povodom izjave Norija oglasio se i ATP koji je ukazao na to da iako se bodovi nisu dodelili ostala pravila koja važe za sve Grend slemove važila su iza Vimbldon.
„Uklanjanje bodova na ovogodišnjem Vimbldonu bilo je pođednako prema svim igračima i nije se smatralo da su potrebne dalje promene pravila u vezi sa statusom takmičenja. Svaki igrač koji se ove godine takmičio na Vimbldonu i drugim Grend slemovima imao je priliku da se kvalifikuje za Torino prema kvalifikacionom pravilu za grend slemove“, poručio je ATP.
Nik Kirjos je takođe bio ljut što mu se bodovi iz finala Vimbldona nisu računali zbog čega nije obezbedio mesto u Torinu, ali nijednog trenutka nije bio ljut zbog Đokovića.
Pol Meknemi, bivši australijski teniser, stao je u odbranu Đokovića i pokušavao da objasni Noriju da je srpski teniser svoje mesto obezbedio prema svim pravilima i protokolu.
„Žao mi je Kam, ali to pravilo postoji od 2000. godine“, napisao je slavni Australijanac.
Nori se plasirao u drugo kolo Mastersa u Parizu pobedom nad Miomirom Kecmanovićem, dok Novak Đoković izlazi na teren ne pre 16 časova protiv Maksima Kresija.
Žil Simon - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2022
SPORT
Britanac mu uništio karijeru, ali čelični Francuz je napravio čudo! Došao da se oprosti, pa pobedio
Novak Đoković i Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2022
SPORT
Iznenađenje za Novaka! Italijan ispao od kvalifikanta, moraće preko Rusa!
Rodžer Federer, Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2022
SPORT
Novak progovorio o oproštaju: „Te noći nije bilo rivalstva“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala