- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak progovorio o oproštaju: „Te noći nije bilo rivalstva“

© AP Photo / Kin CheungRodžer Federer, Novak Đoković i Rafael Nadal
Rodžer Federer, Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2022
Pratite nas
Novak Đoković, srpski teniser, pred prvi meč u Parizu razgovarao je sa bivšom francuskom teniserkom Marion Bartoli na temu penzionisanja i prisetio se oproštajnog turnira Rodžera Federera, na kom je kako je istakao na trenutak zaboravio na veliko rivalstvo sa slavnim Švajcarcem.
Iskrene suze obeležile su ovogodišnji Lejver kup na kojem se Rodžer Federer oprostio do profesionalnog tenisa, a zajedno sa Švajcarcem plakali su Novak Đoković i Rafael Nadal.
Srpski teniser odigrao je 50 mečeva sa Federerom, pobedio ga je 27 puta, a njihovo rivalstvo važi za jedno od najvećih u istoriji belog sporta.
Međutim, kada se Federer opraštao Novak je bio previše emotivan, a sada je otkrio da tu noć na Švajcarca nije mogao da gleda kao na rivala.
„To je bilo jedinstveno iskustvo, biti akter tog događaja. Neverovatno je što je Rodžer uradio na terenu i van terena. Izuzetno ga poštujem. Naravno da mi je na terenu on pre svega bio rival. Ja sam profesionalac, želim da pobedim. Ali, te noći, rivalstva nije bilo, samo ogromno poštovanje. Nadam se da ću jednog dana ja moći da odem kao Rodžer. To je bio divan trenutak“, rekao je srpski teniser.
Novak je sa Bartoli razgovarao i o debati za najvećeg tenisera svih vremena, a povodom toga istakao je da je motivisan da nastavi da niže rezultate koji bi mogli da ga dovedu do tog zvanja.
„Mnogo je parametara o kojima bi trebalo da se diskutuje. Ja sam veoma motivisan da pišem istoriju našeg sporta, a drugima prepuštam da o tome polemišu“, rekao je Đoković uoči starta Mastersa u Parizu.
Srpski teniser prvi meč na Mastersu u Parizu igra protiv Amerikanca Maksima Kresija u utorak ne pre 16 časova.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2022
SPORT
Novak poslao „špijuna“ na meč rivala pa saznao protiv koga igra
Druženje Novaka Đokovića sa mališanima na Sajmu knjiga u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2022
SPORT
Novakov gest o kojem priča Pariz – simbol plemenitosti velikog čoveka /video/
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2022
SPORT
Britanac prejak za Kecmanovića na startu Pariza
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala