- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rus sa „mađarskom formulom“ prvi prošao kroz cilj: „Bili smo prebrzi“

© Sputnik / Nina Zotina / Uđi u bazu fotografijaStanislav Čerčesov
Stanislav Čerčesov - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2022
Pratite nas
Rus Stanislav Čerčesov napravio je podvig u Grupi H, pošto je Ferencvaroš u nadmetanju sa Monakom, Zvezdom i Monakom, prvi prošao kroz cilj. Remi sa Kneževima u Budimpešti (1:1) obezbedio je ekipi nokaut fazu Liga Evrope i dok su navijači kao koreografiju postavili Formulu 1 u bojama Ferenca, Rus je objasnio šta je bila tajna uspeha.
Imao je mađarski predstavnik gol zaostatka na poluvremenu utakmice 5. kola protiv Monaka na svom terenu, nakon što je Ben Jeder matirao Dibusa u 31. minutu, što je ujedno bio rezultat s kojim se otišlo na odmor.
A onda je na scenu stupilo iskustvo bivšeg selektora Rusije Stanislava Čerčesova koji je obavio razgovor sa svojim fudbalerima i umirio ih, jer se videlo da „gore u želji“ da što pre izjednače i tako dođu do plasmana u nokaut fazu. Upravo su ih želja i brzopletost sputavali da uspeju u toj nameri. Zakariasen je pogodio u 82. na asistenciju Tokmaka Nguena i bilo je to to. Mađari su uspeli da ostvare zacrtani cilj.
„Na poluvremenu sam želeo da malo smirim ekipu jer sam osećao da pokušavamo da igramo prebrzo u uvodnih 45 minuta. Imali smo dosta prekida i želeli smo da poboljšamo realizaciju u napadu. Protivnik je vodio, a naš cilj je bio nerešen rezultat. Smirio sam ekipu i na kraju mi je drago što naši navijači zaista mogu da budu srećni“, rekao je Čerčesov za oficijalni sajt Ferencvaroša.
Objasnio je zatim Rus šta je bio ključ uspeha što je ekipa izborila plasman među 32 najbolje ekipe Starog kontinenta u Ligi Evrope.
„Odigrali smo nerešeno sa veoma jakim timom kakav je Monako. Ključ našeg uspeha je što je su moji fudbaleri odigrali timsku utakmicu. Mislim da još nismo deo elite. Oni koji svake godine idu u plej-of ili igraju u grupnij fazi Lige šampiona, to jesu. Ali mi ne želimo da budemo elita, mi smo Ferencvaroš.Imamo istoriju i navijače“, poručio je Rus koji je ekspresno ušao u srca navijača Ferencvaroša.
© Foto : Printscreen/Instagram/ultrasmentalityKoreografija Ferencvaroš
Koreografija Ferencvaroš - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2022
Koreografija Ferencvaroš
A koreografija u režiji 12. igrača je zaista bila impresivna i originalna. Zeleni bolid Formule 1 na kojem piše Ferencvaroš na čijem retrovizoru se vidi kako iza sebe ostavlja Trabzon i Monako, a tu je Crvena zvezda.
Na taj način oslikano je stanje u Grupi H.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2022
SPORT
Fudbaler Monce izboden u tržnom centru: Gledao sam kako čovek umire
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2022
SPORT
Novak sa kačketom – nedovoljno da ga ne prepoznaju navijači Zvezde /video/
Zvezda i Trabzon - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2022
SPORT
Zvezda „preživela“ Turke – u Kneževinu po čudo i nokaut fazu Liga Evrope /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala